Πρώην σύμβουλος της CIA αποκαλύπτει τον ανατριχιαστικό λόγο για τον οποίο οι ΗΠΑ θα μπορούσαν να οδηγηθούν σε εμφύλιο πόλεμο

Newsroom
Πρώην σύμβουλος της CIA αποκαλύπτει τον ανατριχιαστικό λόγο για τον οποίο οι ΗΠΑ θα μπορούσαν να οδηγηθούν σε εμφύλιο πόλεμο
Η Barbara F. Walter, η οποία ήταν μέρος της συμβουλευτικής επιτροπής της CIA, ανέφερε μερικούς ανατριχιαστικούς λόγους για τους οποίους πιστεύει ότι οι ΗΠΑ οδηγούνται στο ενδεχόμενο ενός εμφύλιου πολέμου.

Θα μπορούσαν οι Ηνωμένες Πολιτείες να πάνε σε έναν εμφύλιο πόλεμο; Ένας πρώην σύμβουλος της CIA πιστεύει ότι ένα τέτοιο ενδεχόμενο είναι πολύ πιθανό.

Η Barbara F. Walter, η οποία ήταν μέρος της συμβουλευτικής επιτροπής της CIA, ανέφερε μερικούς ανατριχιαστικούς λόγους για τους οποίους πιστεύει ότι οι τρέχουσες συνθήκες που επικρατούν στη χώρα (ΗΠΑ) οδηγούν στο ενδεχόμενο ενός εμφύλιου πολέμου.

Σύμφωνα με την πολιτικό επιστήμονα, οι εμφύλιοι πόλεμοι και οι βίαιες συγκρούσεις πηγάζουν από παρόμοιους παράγοντες. Η Walter εξήγησε στο "The ReidOut" του MSNBC γιατί αυτό είναι σχετικό με το σημερινό κλίμα που επικρατεί στις ΗΠΑ.

Είπε λοιπόν ότι το πρόβλημα προκύπτει όταν ένα μεγάλο πολιτικό κόμμα επικεντρώνεται σε μεγάλο βαθμό στην «ταυτότητα» και τη «φυλή» και όχι στην «ιδεολογία». Συμπλήρωσε δε λέγοντας ότι αυτές οι πεποιθήσεις υπάρχουν αυτή τη στιγμή στο σύγχρονο Ρεπουμπλικανικό Κόμμα και εξήγησε πώς είναι «ερωτευμένοι» με τις «πολιτικές ταυτότητας» αντί να εκθέτουν την παραδοσιακή «συντηρητική πολιτική» τους ατζέντα.

Από κει και πέρα, η Walter ανέφερε πώς οι συγκρούσεις εξουσίας μεταξύ των «λευκών» επιδεινώνουν το ζήτημα: «Εδώ στις Ηνωμένες Πολιτείες, βρισκόμαστε στη μέση μιας μεγάλης μετάβασης από μια χώρα με λευκή πλειοψηφία σε μια χώρα λευκής μειονότητας», σημείωσε η Walter, αναλύοντας πως, «σύμφωνα με αυτήν, οι λευκοί ακροδεξιοί Αμερικανοί έχουν παράπονα για αυτή τη μετάβαση και ως απάντηση μπορούν να αντιδράσουν με βία εάν αισθανθούν ότι απειλούνται. Από την άλλη πλευρά, αυτό δεν είναι ανησυχητικό για εκείνους τους ανθρώπους που έχουν μεγαλώσει σε ένα ηθικά διαφορετικό περιβάλλον».

Πολλοί δε φαίνεται να επιβεβαιώνουν την θεωρία της, καθώς εκφράζουν την ανησυχία τους για το πώς η προεδρία του Ντόναλντ Τραμπ άλλαξε την πορεία της ιστορίας του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος.

Να σημειωθεί, πως πέρυσι, ένας Αμερικανός αναλυτής έκανε προβλέψεις ότι υπάρχει 30% πιθανότητα να συμβεί εμφύλιος πόλεμος στις Ηνωμένες Πολιτείες .