Ο δολοφόνος που αντέγραψε το Scream: Σκότωσε 15χρονη με 30 μαχαιριές (vids)

Newsroom
Ο δολοφόνος που αντέγραψε το Scream: Σκότωσε 15χρονη με 30 μαχαιριές (vids)
Η ταινία «Scream» έγινε έμπνευση για μια σειρά από πραγματικούς φόνους.

Το 2001 είχε κυκλοφορήσει η ταινία θρίλερ «Scream», η οποία σημείωσε τεράστια επιτυχία, ταυτόχρονα όμως, αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για μια σειρά από φόνους στην πραγματική ζωή.

Ένας από τους φόνους που προκάλεσαν αίσθηση ήταν όταν ο Thierry Jaradin σκότωσε τη μαθήτρια Alisson Cambier, φορώντας τη στολή Ghostface που φορούσε ο δολοφόνος στην ταινία.

Ο Jaradin, οδηγός φορτηγού στο επάγγελμα, προσπάθησε να προσεγγίσει το 15χρονο κορίτσι όταν αυτή βρέθηκε στο σπίτι του στο Βέλγιο. Ο 24χρονο δολοφόνος φόρεσε την στολή Ghostface και άρπαξε δύο κουζινομάχαιρα.

Σύμφωνα με την αναφορά του ιατροδικαστή, κάλυψε το στόμα του θύματος πριν το μαχαιρώσει 30 φορές. Στη συνέχεια τοποθέτησε το κορίτσι στο κρεβάτι και έβαλε στο χέρι της ένα τριαντάφυλλο.

Μετά την πράξη του, τηλεφώνησε στον πατέρα του και στους συναδέλφους του και ομολόγησε τι είχε κάνει. Όταν ρωτήθηκε από την αστυνομία ποιος ήταν ο λόγος που δολοφόνησε την κοπέλα, εξήγησε ότι το είχε προσχεδιάσει εμπνευσμένος από την ταινία.

Κατά την ακροαματική διαδικασία, ο Jaradin, ο οποίος δεν είχε ιστορικό βίαιης συμπεριφοράς ή ψυχολογικά προβλήματα, τιμωρήθηκε με ισόβια δεσμά χωρίς τη δυνατότητα αποφυλάκισης.

Το φρικιαστικό έγκλημα στις ΗΠΑ

Μερικά χρόνια αργότερα, τον Σεπτέμβριο του 2006, δύο έφηβοι, οι Torey Adamcik και Brian Draper σκότωσαν τον φίλο τους σε μια άλλη προμελετημένη δολοφονία, που ήθελαν να είναι ακριβώς όπως στην ταινία τρόμου.

Το θύμα, η 16χρονη Casey Stoddart, καθόταν στο σπίτι με τον ξάδερφό της στο Αϊντάχο και είχε καλέσει τα δύο αγόρια, καθώς και τον φίλο της. Ο Adamcik και ο Draper έφυγαν, αλλά νωρίτερα ο δεύτερος ξεκλείδωσε μια πόρτα στο υπόγειο που τους επέτρεψε να ξαναμπούν κρυφά και να κόψουν το ρεύμα του σπιτιού.

Ο φίλος της Casey τηλεφώνησε στη μητέρα του και την ρώτησε αν θα μπορούσε να μείνει μαζί της επειδή είχε κοπεί το ρεύμα και φοβόταν, αλλά δεν τον άφησε και ο νεαρός έφυγε από το σπίτι της. Λίγες ημέρες αργότερα το σώμα της κοπέλας βρέθηκε με 30 μαχαιριές.

Η αστυνομία βρήκε αργότερα αποδεικτικά στοιχεία στην περιοχή του Black Rock Canyon, συμπεριλαμβανομένων πολλών μαχαιριών, μασκών και σκούρων ρούχων, καθώς και μια αυτοσχέδια βιντεοκασέτα της Sony.

Οι δύο φίλοι είχαν καταγράψει τους εαυτούς τους όχι μόνο να σχεδιάζουν τη δολοφονία, αλλά και να καυχιούνται την πράξη τους. Ο Draper ακουγόταν να λέει: «Θα μείνουμε στην ιστορία. Θα γίνουμε σαν το Scream».