Τα 10 πιο σημαντικά «Σαν Σήμερα»: Η παραίτηση Καμμένου μετά τη συμφωνία Πρεσπών

Newsroom
Τα 10 πιο σημαντικά «Σαν Σήμερα»: Η παραίτηση Καμμένου μετά τη συμφωνία Πρεσπών
Σαν σήμερα το 2019 ο Πάνος Καμμένος υποβάλει την παραίτησή του από την συγκυβέρνηση με το ΣΥΡΙΖΑ.

Σαν σήμερα το 2019, ο Πάνος Καμμένος παραιτήθηκε από την θέση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας που κατείχε στην συγκυβέρνηση με το ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή την ονοματοδοσία της πΓΔΜ σε «Βόρεια Μακεδονία» και ζήτησε την απομάκρυνση των στελεχών του κόμματός του από τα αρμόδια υπουργεία.

Στη συνέντευξη τύπου που ακολούθησε μετά την συνάντησή του με τον Αλέξη Τσίπρα, ο Πάνος Καμμένος δήλωσε ότι το κόμμα του δεν θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στον Πρωθυπουργό για τη «Συμφωνία των Πρεσπών» και ότι θα διαγραφούν όσοι από τους «Ανεξάρτητους Έλληνες» θα ανταλλάξουν την θέση τους στο εκάστοτε υπουργείο με μια θετική ψήφο.

«Τα Σκόπια είναι 20 λεπτά δουλειά. Αν αποφασίσει μια ίλη τεθωρακισμένων να περάσει μέσα θα φτάσει στην άλλη πλευρά των Σκοπίων. Θα φτάσει στη Σερβία» είχε πει χαρακτηριστικά.

Σε σημαντικά γεγονότα της 13ης Ιανουαρίου είχαμε:

1822: Η A’ Εθνοσυνέλευση της Επιδαύρου καθιερώνει τη γαλανόλευκη ως επίσημο σύμβολο του επαναστατημένου γένους των Ελλήνων.

1859: Γεννήθηκε ο Έλληνας ποιητής Κωστής Παλαμάς.

1910: Γεννήθηκε ο Έλληνας ζωγράφος Γιάννης Τσαρούχης.

1930: Ο Μίκυ Μάους κάνει την παρθενική του εμφάνιση σε κόμικ στριπ.

1968: Κατάσταση έκτακτης ανάγκης σε ολόκληρη τη Βόρεια Ελλάδα εξαιτίας της σφοδρής κακοκαιρίας που πλήττει τη χώρα. Ο υδράργυρος κατεβαίνει στους -24 βαθμούς στο Κάτω Νευροκόπι και στους -22 στη Βυτίνα Αρκαδίας. Στην περιοχή του Ναυαρίνου βυθίζεται αύτανδρο το ελληνικό φορτηγό Εύελπις, με 16μελές πλήρωμα.

1992: Η Ιαπωνία ζητά συγγνώμη που εξανάγκασε τις γυναίκες της Κορέας σε σεξουαλική δουλεία κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

1997: Στο κέντρο της Αθήνας ανακαλύπτεται το αρχαίο Λύκειο, που δίδαξε ο Αριστοτέλης.

2015: Ο Γέροντας Παΐσιος αγιοποιείται από το Οικουμενικό Πατριαρχείο

2018: Πέθανε ο Τζίμης Πανούσης, ΄Έλληνας σατιρικός καλλιτέχνης.

2019: Ο Πάνος Καμμένος υποβάλει την παραίτησή του από την συγκυβέρνηση με το ΣΥΡΙΖΑ λόγω της συμφωνίας των Πρεσπών.