#αιμοδοσία θανάτου: Νούμερο 1 trend το hashtag... ντροπή

Newsroom
#αιμοδοσία θανάτου: Νούμερο 1 trend το hashtag... ντροπή
Η κατάργηση του αποκλεισμού των ομοφυλόφιλων από την αιμοδοσία, προκάλεσε το ξέσπασμα ακροδεξιών και ρατσιστών.

Εδώ και χρόνια ένα σημαντικό κομμάτι των συμπολιτών μας, ήταν αποκλεισμένο από την διαδικασία της αιμοδοσίας λόγω ενός αναχρονιστικού και ρατσιστικού πλαισίου, καθώς οποιοσδήποτε είχε ομοφυλοφιλική σχέση από το 1977 δεν μπορούσε να συμμετέχει.

Έστω και με καθυστέρηση, με την χθεσινή υπουργική απόφαση που υπογράφηκε από τον από τον Υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη και την Αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας Μίνα Γκάγκα, αυτό το απαράδεκτο κομμάτι στο έντυπο «Ιστορικό Αιμοδότη» αφαιρέθηκε.

Έτσι αποσυνδέθηκε ο σεξουαλικός προσανατολισμός από τα κριτήρια των υποψήφιων αιμοδοτών, όμως κάποιοι δεν είδαν και με τόσο καλό μάτι. Ρατσιστές και ακροδεξιοί που μεταξύ άλλων, το 2022 εξακολουθούν να θεωρούν πως το AIDS είναι νόσος που αφορά μόνο τους ομοφυλόφιλους, έφτιαξαν το hashtag #αιμοδοσία θανάτου το οποίο το πρωί της Τρίτης ήταν πρώτο trend στο Twitter.

Όπως εύκολα καταλαβαίνει κανείς, η οργή των περισσότερων χρηστών ήταν μεγάλη και με τις αναρτήσεις τους, κάλυψαν τις ψεκασμένες, ανυπόστατες και ρατσιστικές θεωρίες τους.