Όλα δείχνουν παράταση των μέτρων με μερική χαλάρωση (vid)

Newsroom
Όλα δείχνουν παράταση των μέτρων με μερική χαλάρωση (vid)
Αναλυτικά οι σκέψεις που υπάρχουν στην κυβέρνηση για διασκέδαση και γήπεδα, ενόψει της 16ης Ιανουαρίου.

Όταν ο Θάνος Πλεύρης, στις τελευταίες ημέρες του 2022, ανακοίνωνε τα τελευταία χρονικά περιοριστικά μέτρα, αυτά είχαν ορίζοντα την 16η Ιανουαρίου. Σε 5 ημέρες δηλαδή ολοκληρώνεται η ισχύ τους, κάτι που όπως εύκολα καταλαβαίνει κανείς έχει προκαλέσει ήδη τις πρώτες συζητήσεις για το τί γίνεται από εκεί και πέρα.

Τα κρούσματα παραμένουν σε υψηλά επίπεδα, αλλά οι υπεύθυνοι του Υπουργείου Υγείας, αλλά και της κυβέρνησης γενικότερα, βλέπουν πως η πίεση στο ΕΣΥ δεν αφορά βαριές νοσηλείες, αλλά πιο ελαφριές. Αυτό προκαλεί την αισιοδοξία πως σύντομα θα υπάρξει αποκλιμάκωση και τα πράγματα θα πάνε πολύ καλύτερα...

Στο πλαίσιο αυτό λοιπόν, στο... τραπέζι των συζητήσεων μεταξύ κυβέρνησης και ειδικών βρίσκεται όχι η ολική άρση των περιοριστικών μέτρων, αλλά η χαλάρωσή τους. Το πιο πιθανό όπως φαίνεται δηλαδή, είναι να παραταθούν για άλλες δύο εβδομάδες, αλλά αυτά που θα παραμείνουν θα είναι πιο χαλαρά.

Τι σημαίνει αυτό; Για παράδειγμα το ωράριο έως τα μεσάνυχτα για την εστίαση και την διασκέδαση θα παραμείνει όμως θα επιστρέψει η μουσική. Με αυτό τον τρόπο, στην κυβέρνηση εκτιμούν οτι θέλουν να βοηθήσουν τους συγκεκριμένους κλάδους που έχουν υποστεί ισχυρό πλήγμα από την πανδημία.

Παράλληλα, όλα δείχνουν οτι πάμε σε αύξηση της χωρητικότητας των γηπέδων που από το 10% θα πάει στο 20%.