Τα 10 πιο σημαντικά «Σαν Σήμερα»: Το «χτύπημα» της «17 Νοέμβρη» στον εισαγγελέα Κωνσταντίνο Ανδρουλιδάκη

Newsroom
Τα 10 πιο σημαντικά «Σαν Σήμερα»: Το «χτύπημα» της «17 Νοέμβρη» στον εισαγγελέα Κωνσταντίνο Ανδρουλιδάκη
Σαν σήμερα το 1989 η «17 Νοέμβρη» τραυματίζει θανάσιμα τον εισαγγελέα Κωνσταντίνο Ανδρουλιδάκη.

Σαν σήμερα το 1989 τρομοκράτες της «17 Νοέμβρη» τραυματίζουν σοβαρά έξω από το σπίτι του στου Ζωγράφου τον εισαγγελέα Κωνσταντίνο Ανδρουλιδάκη, ο οποίος υπέκυψε στα τραύματά του ένα μήνα μετά και συγκεκριμένα στις 10 Φεβρουαρίου.

Σε σημαντικά γεγονότα της 10ης Ιανουαρίου είχαμε:

403 π.Χ.: Ο δημοκρατικός στρατηγός Θρασύβουλος με 70 άνδρες νικά το στρατό των Τριάκοντα Τυράννων, ανοίγοντας το δρόμο για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Αθήνα.

49 π.Χ.: Ο Ιούλιος Καίσαρας διαβαίνει τον ποταμό Ρουβίκωνα. Αναφωνεί «ο κύβος ερρίφθη» και κηρύσσει τον πόλεμο στη σύγκλητο και τον Πομπήιο.

1812: Το πρώτο ατμόπλοιο στον ποταμό Μισσισσιππή φτάνει στη Νέα Ορλεάνη, 82 ημέρες μετά την αναχώρησή του από το Πίτσμπεργκ.

1863: Ανοίγει το Μετρό του Λονδίνου, ο παλαιότερος υπόγειος σιδηρόδρομος του κόσμου, μεταξύ του σταθμού Πάντινγκτον και του σταθμού Φάρινγκντον.

1929: Ο Βέλγος σκιτσογράφος Ζορζ Ρεμί, γνωστότερος ως Ερζέ, δημιουργεί τον χάρτινο ήρωα Τεντέν.

1943: Ρωσική αντεπίθεση στο μέτωπο του Στάλινγκραντ, κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

1983: Ανακοινώνεται υποτίμηση της δραχμής κατά 15,5% έναντι των νομισμάτων των δυτικών χωρών και τίθενται φραγμοί στις εισαγωγές για να αποτραπεί η κατάρρευση της οικονομίας, σύμφωνα με το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας.

1989: Τρομοκράτες της «17 Νοέμβρη» τραυματίζουν σοβαρά έξω από το σπίτι του στου Ζωγράφου τον εισαγγελέα Κωνσταντίνο Ανδρουλιδάκη, ο οποίος υπέκυψε στα τραύματά του ένα μήνα μετά (10 Φεβρουαρίου).

1991: Μεγάλη πυρκαϊά στο κτίριο Κάπα Μαρούση στο κέντρο της Αθήνας προκαλεί τον θάνατο τεσσάρων ανθρώπων. Προκλήθηκε κατά τη διάρκεια της μαθητικής πορείας για την δολοφονία του εκπαιδευτικού Νίκου Τεμπονέρα στην Πάτρα.

2016: Πέθανε ο Βρετανός ρόκερ Ντέιβιντ Μπάουι.