Διαγνώστηκε με κορονοϊό εν ώρα πτήσης και έμεινε 5 ώρες σε καραντίνα μέσα στην τουαλέτα του αεροπλάνου (vid)

Newsroom
Διαγνώστηκε με κορονοϊό εν ώρα πτήσης και έμεινε 5 ώρες σε καραντίνα μέσα στην τουαλέτα του αεροπλάνου (vid)
Μια δασκάλα που ταξίδευε από το Σικάγο στο Ρέικιαβικ επέλεξε να μείνει στην τουαλέτα του αεροπλάνου όταν βρέθηκε θετική στον κορονοϊό για να μην βάλει σε κίνδυνους τους συνεπιβάτες της.

Μια ηρωική απόφαση πήρε μια δασκάλα που ταξίδευε από το Σικάγο στο Ρέικιαβικ. Η Marisa Efotieo κατά την διάρκεια του ταξιδιού άρχισε να νιώθει πονόλαιμο και τότε κατάλαβε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά. Έβγαλε ένα rapid test που είχε μαζί της και λίγο αργότερο επιβεβαίωσε ότι ήταν θετική στον κορονοϊό.

Αφού ειδοποίησε το πλήρωμα του αεροσκάφους, πήρε την απόφαση να πάει στην τουαλέτα και να μείνει εκεί σε… καραντίνα μέχρι να προσγειωθεί το αεροπλάνο. Η νεαρή δασκάλα δεν ήθελε να μείνει στην καμπίνα έτσι ώστε να μην βάλει τους 150 συνεπιβάτες της σε κίνδυνο. Μια αεροσυνοδός της πρόσφερε τα απαραίτητα καθώς έπρεπε να μείνει κλεισμένη στην τουαλέτα για 5 ώρες, έως την προσγείωση της πτήσης.

«Ήταν μια τρελή εμπειρία. Υπήρχαν 150 άνθρωποι στην πτήση και ο μεγαλύτερος φόβος μου ήταν να μην τους κολλήσω» ανέφερε η ίδια στο NBC. Η δασκάλα ανέβασε ένα βίντεο στο TikTok από την τουαλέτα του αεροπλάνου όπου πέρασε την καραντίνα της. Το βίντεο έγινε viral με περισσότερες από 4 εκατομμύρια προβολές.

@marisaefotieo Shout out to @Icelandair for my VIP quarantine quarters.. #luxuryliving #imsolucky #covid #vaccinated #fyp #viralvideotiktok #quarantine ♬ I'm So Lucky Lucky - Grandzz

Η Marisa εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της στην αεροσυνοδό που τη φρόντισε: «Διασφάλισε πως είχα ό,τι χρειαζόμουν για τις επόμενες πέντε ώρες, από φαγητό έως ποτό, και διαρκώς με πρόσεχε, διαβεβαιώνοντάς με πως θα ήμουν μια χαρά». Με την άφιξή της στην πρωτεύουσα της Ισλανδίας, η δασκάλα μπήκε σε καραντίνα σε ξενοδοχείο.

Παραμένει ασαφές αν έπρεπε ή είχε παράσχει τεστ κορονοϊού πριν την επιβίβασή της στο αεροσκάφος. Η περιπέτειά της συνέπεσε με την έξαρση της μετάλλαξης Όμικρον που έχει εκτινάξει τον αριθμό κρουσμάτων στις ΗΠΑ και τον κόσμο.

@marisaefotieo Quarantine: Iceland Edition🇮🇸 #fyp #quarantine #omicron #viralvideo #imsolucky #fypage #winterbreak #icelandadventure #nap ♬ Suns - Official Sound Studio