Ρεβεγιόν: Σαρωτικοί έλεγχοι από 10.000 αστυνομικούς για τήρηση των μέτρων (vid)

Newsroom
Ρεβεγιόν: Σαρωτικοί έλεγχοι από 10.000 αστυνομικούς για τήρηση των μέτρων (vid)
Στον δρόμο βγαίνουν άμεσα 10.000 αστυνομικοί και η Δημοτική αστυνομία όπου υπάρχει, με μοναδικό αντικείμενο τον αυστηρό έλεγχο για την παραβίαση των μέτρων.

Ευρεία σύσκεψη έγινε στο Μαξίμου, όπου οργανώθηκε το σχέδιο βάση του οποίου θα γίνουν έλεγχοι σε ολόκληρη την Ελλάδα, για την εφαρμογή των νέων μέτρων.

Όσοι διοργανώσουν παράνομα κορoνοπάρτι σε ιδιωτικό ή νοικιασμένο χώρο με νοικιασμένο εξοπλισμό και dj ή θελήσουν να πάρουν αντίτιμο για την είσοδο, θα το πληρώσουν ακριβά.

Το πρόστιμο στην πρώτη παράβαση είναι 50.000, ενώ τη δεύτερη φορά που θα πιαστούν στη φάκα το πρόστιμο εκτοξεύεται στις 200.000 ευρώ, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ που μεταδόθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.

Ωστόσο, άλλο τα παράνομα πάρτι και άλλο τα ρεβεγιόν στο σπίτι μας. Μπορούμε να καλέσουμε συγγενείς και φίλους στην οικία μας, αρκεί να τηρούνται τα μέτρα.

Για το ωράριο λειτουργίας, τη μουσική, για τους καθήμενους στα μπαρ και τον αριθμό σε κάθε τραπέζι. Εκτός από τα εστιατόρια και τα νυχτερινά κέντρα, οι έλεγχοι θα επεκταθούν σε εμπορικά κέντρα, υπεραγορές, Χριστουγεννιάτικα χωριά αλλά και σε χιονοδρομικά κέντρα και δημοφιλείς χειμερινούς προορισμούς. Όπου εκτιμάται ότι θα υπάρξει συνωστισμός.

Αν κάποια επιχείρηση έχει τεθεί σε αναστολή λειτουργίας, λόγω παράβασης των μέτρων κατά του covid, δεν θα μπορεί να εκδώσει νέα άδεια λειτουργίας σε άλλο όνομα ιδιοκτησίας για τον ίδιο χώρο, όπως γινόταν μέχρι σήμερα από τους δήμους.