Η στιγμή του σεισμού στην Κρήτη: «Δήμαρχε αν είσαι δημαρχείο κοπάνα τη» (vid)

Newsroom
Η στιγμή του σεισμού στην Κρήτη: «Δήμαρχε αν είσαι δημαρχείο κοπάνα τη» (vid)
Την ώρα του σεισμού είχε τηλε-συνεδρίαση το δημοτικό συμβούλιο των Χανίων όπου έγινε αισθητός αλλά το χιούμορ δεν έλειψε.

Ο σεισμός των 5.7 ρίχτερ, ταρακούνησε για τα καλά την Κρήτη και μάλιστα εκείνη την ώρα, είχε τηλε-συνεδρίαση το δημοτικό συμβούλιο των Χανίων. Οι αντιδράσεις τους που καταγράφησαν ήταν ήρεμες, ωστόσο έχει ενδιαφέρον ο διάλογος που έγινε, παροτρύνοντας τον Δήμαρχο, αν είναι στο δημαρχείο, να φύγει, γιατί είναι επιρρεπές το κτίριο. Ο ίδιος απάντησε: «Τελευταίος θα φύγω».

Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το flashnews.gr, αρχικά ο δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, την ώρα που έκανε τοποθέτηση ο Νίκος Βλαζάκης, ρώτησε τους συμβούλους: «Γίνεται σεισμός ή μόνο εγώ τον καταλαβαίνω;».

Στη συνέχεια τον κατάλαβαν και άλλοι και μάλιστα ο Μανώλης Κεμεσίδης παρότρυνε τον δήμαρχο να φύγει από το δημαρχείο: «Αν είσαι στο δημαρχείο, Δήμαρχε, κοπάνα τη γιατί είναι επιρρεπές», του είπε χαρακτηριστικά.

Ο δήμαρχος του απάντησε: «Τελευταίος θα φύγω!», ενώ αστειευόμενος ο Ευτύχης Δαμιανάκης συνιστούσε «ψυχραιμία». Ο Νίκος Βλαζάκης από τη μεριά του, ατάραχος συνέχιζε τη δική του τοποθέτηση του σα να μη συμβαίνει τίποτα.