Κίνα: Διαπόμπευση στους δρόμους για παραβάτες των μέτρων κατά του κορονoϊού, σαν… «τεντιμπόηδες» (vid)

Newsroom
Κίνα: Διαπόμπευση στους δρόμους για παραβάτες των μέτρων κατά του κορονoϊού, σαν… «τεντιμπόηδες» (vid)
Τέσσερις άνδρες στη Νότια Κίνα εξαναγκάστηκαν να βαδίσουν σε δρόμους της πόλης Jingxi συνοδεία αστυνομικών, σε δημόσια διαπόμπευση.

Εικόνες που προκαλούν σοκ από περιοχή στη Νότια Κίνα κάνουν τον γύρο του διαδικτύου.

Συγκεκριμένα, στο βίντεο καταγράφεται η διαπόμπευση τεσσάρων ανδρών οι οποίοι εξαναγκάστηκαν να βαδίσουν σε δρόμους της πόλης Jingxi συνοδεία αστυνομικών, φορώντας στολές και φέροντας πλακάτ με τα ονόματά τους και τις φωτογραφίες τους που θύμισε… «τεντιμπόηδες».

Οι εικόνες αυτές προκάλεσαν ποικίλες αντιδράσεις, ενώ στο βίντεο φαίνονται και άνθρωποι να παρακολουθούν την δημόσια διαπόμπευση.

Σύμφωνα με το το BBC και οι τέσσερις κατηγορούνται για λαθραία μεταφορά ανθρώπων στα σύνορα της Κίνας, τα οποία είναι κλειστά λόγω κορονοϊού.

Αντιδράσεις υπήρξαν και από τα ΜΜΕ της χώρας (και όχι μόνο)με τα κρατικά Beijing News να αναφέρουν ότι «το μέτρο παραβιάζει σοβαρά το πνεύμα του κράτους δικαίου και δεν μπορεί να επιτραπεί να επαναληφθεί».

Το Γραφείο Δημόσιας Ασφάλειας της πόλης Jingxi και η τοπική κυβέρνηση υποστήριξαν ότι ήταν μια «πειθαρχική προειδοποιητική δραστηριότητα» και ότι «δεν ήταν καθόλου απαράδεκτη».