Ανοιχτό το ενδεχόμενο για αναστολές εργασίας σε εστίαση και διασκέδαση

Newsroom
Ανοιχτό το ενδεχόμενο για αναστολές εργασίας σε εστίαση και διασκέδαση
Την επαναφορά του μέτρου των αναστολών συμβάσεων εργασίας και της αποζημίωσης ειδικού σκοπού των 534 ευρώ εξετάζει το οικονομικό επιτελείο για τους εργαζόμενους των κέντρων διασκέδασης.

Τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν από τον Θάνο Πλεύρη, θα τεθούν σε ισχύ από τις 6:00 το πρωί της Πέμπτης (30/12) και έφεραν απανωτές ακυρώσεις στα κέντρα διασκέδασης.

Οι ιδιοκτήτες εστιατορίων δέχονται -όπως λένε- απανωτά τηλεφωνήματα για ακυρώσεις.

Οι πελάτες ακυρώνουν το πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν καθώς κάποιοι φοβούνται πλέον να βγουν και να διασκεδάσουν και κάποιοι δε θέλουν να δώσουν χρήματα για ένα ρεβεγιόν μόλις λίγων ωρών και χωρίς μουσική, σύμφωνα με ρεπορτάζ που μεταδόθηκε στο δελτίο ειδήσεων του Mega.

Απογευματινό ρεβεγιόν

Σε μία ύστατη προσπάθεια τα εστιατόρια οργανώνουν ήδη ρεβεγιόν που θα ξεκινούν νωρίτερα για όσους τελικά θέλουν να κρατήσουν τα τραπέζια τους.

Οι περισσότεροι καταστηματάρχες πάντως βρίσκονται σε απόγνωση καθώς για αυτές τις ημέρες είχαν φροντίσει εγκαίρως να γεμίσουν τα ψυγεία τους με προμήθειες.

Μεγάλη είναι η ανησυχία των εργαζομένων στην εστίαση μήπως ξαφνικά βρεθούν χωρίς μεροκάματο.

Τα νέα μέτρα θα συνοδευτούν από σαρωτικούς ελέγχους.

Μέτρα στήριξης

Για να αποφευχθεί η ολοκληρωτική καταστροφή για τις επιχειρήσεις των κλάδων που συνεχίζουν να πλήττονται, είναι ανάγκη να στηριχθούν.

Προς αυτήν την κατεύθυνση το Μαξίμου ετοιμάζει ένα πακέτο μέτρων στήριξης για όσους πληγούν από τα νέα μέτρα.

Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με πληροφορίες, οι εργαζόμενοι των πληττόμενων επιχειρήσεων αναμένεται να ενταχθούν στο πρόγραμμα ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ, το οποίο θα περιλαμβάνει έναν νέο στοχευμένο κύκλο αναστολών (μπουζούκια, μουσικές σκηνές κλπ.).

Για τις επιχειρήσεις δεν προβλέπεται νέα επιστρεπτέα προκαταβολή ή απαλλαγή ενοικίου, ενώ προβλέπονται διευκολύνσεις ή κούρεμα υποχρεώσεων μόνο αν διαπιστωθεί ζημιά.