Νέα μέτρα: Τι ισχύει για τα ρεβεγιόν σε σπίτια, πού απαγορεύονται τα πάρτι (vid)

Newsroom
Νέα μέτρα: Τι ισχύει για τα ρεβεγιόν σε σπίτια, πού απαγορεύονται τα πάρτι (vid)
Τι ισχύει για τα ρεβεγιόν στα σπίτια, σε ποιες περιπτώσεις απαγορεύονται τα πάρτι.

Το μεσημέρι της Τετάρτης (29/12) ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης προέβη σε ανακοινώσεις κατά την διάρκεια των οποίων γνωστοποίησε πως τα νέα μέτρα για τον κορονοϊό τίθενται σε ισχύ από τις 6 το πρωί της Πέμπτης (30.12.2021) και μεταξύ άλλων θα απαγορεύεται η μουσική στα καταστήματα εστίασης και διασκέδασης, τα οποία θα λειτουργούν μέχρι τα μεσάνυχτα.

Όπως ανέφερε, την παραμονή της Πρωτοχρονιάς θα επιτραπεί η λειτουργία των καταστημάτων μέχρι τις 2 τα ξημερώματα. Επιπλέον, απαγορεύονται μεταξύ άλλων οι εκδηλώσεις και τα πάρτι σε δημόσιο ή ιδιωτικό χώρο.

Σε ποια περίπτωση απαγορεύονται τα πάρτι

Σύμφωνα με όσα μεταδόθηκαν σε ρεπορτάζ της εκπομπής του Mega «Live News» -όπου αναφέρθηκε ότι είναι διευκρίνιση από το υπουργείο- η δεύτερη περίπτωση (εκδηλώσεις και πάρτι σε δημόσιο ή ιδιωτικό χώρο) αφορά τα πάρτι σε σπίτια Airbnb.

Τι ισχύει για το ρεβεγιόν στα σπίτια

Σε αυτό το σημείο, προέκυψε το ερώτημα τι θα ισχύσει για τα πάρτι στα σπίτια και αν θα απαγορεύεται η μουσική, εν όψει και του ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς. Το υπουργείο Υγείας διευκρίνισε ότι στα σπίτια θα επιτρέπεται κανονικά η μουσική.

Όλα τα μέτρα

Τα μέτρα που θα ισχύσουν από αύριο έως και 16 Ιανουαρίου.

– Λειτουργία των καταστημάτων εστίασης και διασκέδασης έως τις 12 τα μεσάνυχτα χωρίς μουσική, 6 άτομα ανά τραπέζι, όχι όρθιοι και μετρική απόσταση στα τραπεζοκαθίσματα.

Εξαίρεση η παραμονή της Πρωτοχρονιάς οπότε και θα επιτραπεί η λειτουργία των καταστημάτων μέχρι τις 2:00 τα ξημερώματα, με όλες όμως τις παραπάνω απαγορεύσεις.

Μέσα στις απαγορεύσεις, είπε ο υπουργός, είναι και η απαγόρευση διενέργειας εκδήλωσης πάρτι σε δημόσιο ή ιδιωτικό χώρο, για να αποφευχθεί η μεταφορά τής διασκέδασης σε άλλους χώρους.

– Υποχρεωτική χρήση μάσκας υψηλής προστασίας (FFP2/KN95), ή διπλής στα σούπερ μάρκετ, τα ΜΜΜ και όπου υπάρχει συνωστισμός, όπως και από τους εργαζόμενους στην εστίαση.

– Τηλεργασία σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα έως 50% και κυλιόμενο ωράριο, ανάλογα με τις δυνατότητες κάθε υπηρεσίας.

– Σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και νοσοκομεία επισκεπτήριο μόνο με PCR test 48 ωρών, ενώ στα νοσηλευτικά ιδρύματα απαγορεύεται η είσοδος σε ιατρικούς επισκέπτες.

– Στα γήπεδα η πληρότητα εμβολιασμένων θεατών θα είναι έως το 10% της χωρητικότητας τους, με πλαφόν θεατών τα 1.000 άτομα. Αν δεν τηρηθούν τα μέτρα οι αγώνες θα γίνουν κεκλεισμένων των θυρών.