«Καρφιά» Λύτρα σε Πρετεντέρη: «Δημοσιογράφοι γνωρίζουν, αλλά δεν αποκαλύπτουν»

Newsroom
«Καρφιά» Λύτρα σε Πρετεντέρη: «Δημοσιογράφοι γνωρίζουν, αλλά δεν αποκαλύπτουν»
Απάντηση του Θεόδωρου Λύτρα στον Γιάννη Πρετεντέρη για το ποιος ενημερώθηκε για την έρευνα που έκανε με τον Σωτήρη Τσιόδρα.

Η μελέτη που έκανε ο Θεόδωρος Λύτρας με τον Σωτήρη Τσιόδρα για τους θανάτους εκτός ΜΕΘ, συνεχίζει να προκαλεί εντάσεις, όχι μόνο σε πολιτικό επίπεδο.

Ένα από αυτά έγινε τα ξημερώματα με την απάντηση που έδωσε ο κ. Λύτρας μέσω Twitter στον Γιάννη Πρετεντέρη και στο άρθρο που είχε γράψει στο χθεσινό φύλλο της εφημερίδας «Τα Νέα».

Σε αυτό ο γνωστός δημοσιογράφος «κάρφωνε» τον καθηγητή τόσο για την ίδια την μελέτη, όσο και για το ποιος από την κυβέρνηση ενημερώθηκε για αυτή, λέγοντας μεταξύ άλλων «Ο Πρωθυπουργός, οι συνεργάτες του στο Μέγαρο Μαξίμου, η πρώην και η νυν ηγεσία του Υπουργείου Υγείας δηλώνουν άγνοια.

Λογικό και αυτό. Δεν πιστεύω οτι πολλοί Έλληνες πολιτικοί διαβάζουν «Scandinavian Journal Of Public Health», ούτε είναι δουλειά τους να αξιολογούν ιατρικές έρευνες -τις οποίες άλλωστε δεν έχουν την επιστημονική επάρκεια να αξιολογήσουν.

Στη συνέχεια το «ανώτατο επίπεδο» ξέφτισε σε κάτι γενικούς γραμματείς υπουργείων -χάλε γύρευε.

Αλλά αδιάφορο, αν μου επιτρέπετε. Κυβέρνηση έχουμε, όχι ιατρικό συμβούλιο. Τέλος κολοκυθιάς».

Πρετεντερης

Η αμφισβήτηση των όσων είπε ο κ. Λύτρας, προκάλεσε την απάντηση του καθηγητή, ο οποίος έγραψε: «Την κολοκυθιά την παίζουν οι δημοσιογράφοι που γνωρίζουν αλλά δεν αποκαλύπτουν, κι αντ'αυτού πετούν το μπαλάκι στους επιστήμονες χωρίς ντροπή. Για όλα τα υπόλοιπα, οι απαντήσεις έχουν δοθεί».