Εισήγηση Σαρηγιάννη για καθολικό lockdown μετά την Πρωτοχρονιά για έναν μήνα (vid)

Newsroom
Εισήγηση Σαρηγιάννη για καθολικό lockdown μετά την Πρωτοχρονιά για έναν μήνα (vid)
Ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ Δημοσθένης Σαρηγιάννης πρόσθεσε ότι τα σχολεία δεν πρέπει να ανοίξουν στις 10 Ιανουαρίου.

Καθολικό lockdown για έναν μήνα πρότεινε ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ Δημοσθένης Σαρηγιάννης, από τις 3 Ιανουαρίου, προκειμένου να αναχαιτιστεί το «κύμα» της μετάλλαξης Όμικρον.

«Εάν υπάρξει καθολικό lockdown από τις 3 Ιανουαρίου θα διαρκέσει έναν μήνα, εάν φτάσουμε στις 16 του μηνός, όταν υπολογίζουμε ότι τα κρούσματα θα είναι και πάλι 6.000 ημερησίως, τότε θα πάει μέχρι τον Μάρτιο» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Συμπλήρωσε μάλιστα πως «μέχρι την Πρωτοχρονιά η μετάλλαξη «Όμικρον» θα αντιπροσωπεύει άνω του 50% των κρουσμάτων στη χώρα μας», ενώ εκτίμησε πως «το πρόβλημα θα είναι σε πρώτη φάση μεγάλο στη Λάρισα, στα Χανιά, στη Σητεία και στην Αθήνα, κάτι που θα επιταχύνει την εξάπλωση της “Όμικρον”».

Αναφορικά με τα σχολεία, ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης, ανέφερε: «Δεν πρέπει να ανοίξουν στις 10 Ιανουαρίου» ενώ ταυτόχρονα αποκάλυψε ότι «σε πολλά ιδιωτικά σχολεία έχουν ήδη ξεκινήσει και πάλι τις δοκιμές για τηλεκπαίδευση». Υπογράμμισε ότι «θα ήταν εγκληματικό λάθος να γίνουν δια ζώσης οι εξετάσεις του α΄ εξαμήνου στα ελληνικά πανεπιστήμια».