Το μυστήριο με τη Mustang του Jim Morrison: Τι στα αλήθεια απέγινε η «Μπλε Κυρία»; (vid)

Newsroom
Το μυστήριο με τη Mustang του Jim Morrison: Τι στα αλήθεια απέγινε η «Μπλε Κυρία»; (vid)
Μετά τον θάνατο του Jim Morrison κανένας δεν ξέρει τι απέγινε το αυτοκίνητό του.

Λίγοι ίσως γνωρίζουν το πάθος που είχε ο Jim Morrison για τα αυτοκίνητα και συγκεκριμένα για τη «Μπλε Κυρία» του. Πρόκειται για ένα Ford Shelby GT500 του 1967, το οποίο λάτρευε ο εμβληματικός τραγουδιστής των Doors.

Μετά τον θάνατο του Morrison, η «Μπλε Κυρία» εξαφανίστηκε και έπειτα από μισό αιώνα, κανένας δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα τι απέγινε το αυτοκίνητο. Ο Morrison που είχε πάθος με την παραγωγή ταινιών είχε γυρίσει μια πειραματική ταινία με τίτλο «HWY: An American Pastoral», που πρωταγωνιστούσε ο ίδιος και η αγαπημένη του Shelby.

Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο ήταν δώρο ενός προέδρου δισκογραφικής εταιρείας, όταν το τραγούδι «Light My Fire» ανέβηκε στην κορυφή των τσαρτς και έκανε τους Doors πασίγνωστους.

Ο Morrison μάλιστα, είχε τέτοιο πάθος για το αυτοκίνητό του που το αναβάθμιζε διαρκώς προσθέτοντάς του εξαρτήματα και αξεσουάρ. Ποτέ του δεν αγόρασε άλλο αυτοκίνητο, ακόμα και όταν η καριέρα του εκτοξεύτηκε και έβγαζε πάρα πολλά χρήματα.

Τι απέγινε όμως το θρυλικό αυτοκίνητο; Σύμφωνα με το Street Muscle υπάρχουν αρκετές εκδοχές για την μοίρα της «Μπλε Κυρίας». Ο Morrison λάτρευε το ποτό και πολύ συχνά οδηγούσε μεθυσμένος. Επομένως δεν έλειπαν τα ατυχήματα, Το αυτοκίνητο πάντως, παρέμενε σχετικά αλώβητο μέχρι το φθινόπωρο του 1969.

Σύμφωνα με έναν αστικό μύθο, ο Morrison έπεσε με το αυτοκίνητό του πάνω σε έναν στύλο φωτισμού, αλλά δεν πτοήθηκε. Το παράτησε και πήγε σε ένα αγαπημένο του μπαρ της περιοχής και πέρασε το βράδυ του. Όταν επέστρεψε η «Μπλε Κυρία» δεν ήταν εκεί.

Ωστόσο, υπάρχει και η εκδοχή ότι ο Morrison το άφησε στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Λος Άντζελες, ενώ βρισκόταν σε περιοδεία. Το αυτοκίνητο ρυμουλκήθηκε και πουλήθηκε σε δημόσια δημοπρασία. Άλλοι πάλι ισχυρίζονται ότι ο εμβληματικός τραγουδιστής διαπίστωσε ότι το αυτοκίνητό του είχε καταλήξει σε ανακύκλωση μετάλλων. Σε κάθε περίπτωση πάντως, αν το αυτοκίνητο υπάρχει ακόμα, τότε αναμφίβολα θα είναι μια από τις πιο πολύτιμες Mustangs στον κόσμο.