Συνελήφθη εργαζόμενη σε σουβλατζίδικο που πήγε στον ΕΦΚΑ για να διεκδικήσει τα ένσημά της

Newsroom
Συνελήφθη εργαζόμενη σε σουβλατζίδικο που πήγε στον ΕΦΚΑ για να διεκδικήσει τα ένσημά της
To σωματείο καλεί σε συγκέντρωση αλληλεγγύης σε εργαζόμενη την Πέμπτη στις 7 μ.μ. στην πλατεία Ελευθερίας της Πεύκης (Πίνδου και Αγίας Παρασκευής).

Μια απίστευτη καταγγελία έγινε από το «Σωματείο Σερβιτόρων Μαγείρων και λοιπών εργαζομένων του κλάδου του επισιτισμού», σχετικά με γυναίκα που εργαζόταν σε συνοικιακό σουβλατζίδικο και διεκδικούσε τα ένσημά της.

Η εργοδότρια υπέβαλε μήνυση και αστυνομικές δυνάμεις έσπευσαν να συλλάβουν την εργαζόμενη, όπως αναφέρει η efsyn.gr.

To σωματείο καλεί σε συγκέντρωση αλληλεγγύης σε εργαζόμενη την Πέμπτη στις 7 μ.μ. στην πλατεία Ελευθερίας της Πεύκης (Πίνδου και Αγίας Παρασκευής).

Να οργανωθούμε σε κάθε κλάδο σε σωματεία βάσης και εργατικές ομάδες

«Την Πέμπτη 9/12 σε προκαθορισμένο ραντεβού στον ΕΦΚΑ Αμαρουσίου εκδικαζόταν η καταγγελία συναδέλφισσας που διεκδικούσε τα ένσημά της από συνοικιακό σουβλατζίδικο της Πεύκης, εισέβαλαν αστυνομικές δυνάμεις προκειμένου να συλλάβουν την εργαζόμενη ύστερα από μήνυση της εργοδότριας.

Η έντονη κινητοποίηση της αστυνομίας εκτιμούμε πως αποσκοπούσε στον εκφοβισμό της εργαζόμενης, στην παρεμπόδιση από το να είναι παρούσα στην εκδίκαση της υπόθεσής της, αλλά και στη δημιουργία εντυπώσεων απέναντι στα μέλη της επιτροπής του ΕΦΚΑ.

Ως Σωματείο Σερβιτόρων Μαγείρων εδώ και 14 χρόνια αγωνιζόμαστε μέσω της συνέλευσης μας η οποία είναι ανοιχτή-οριζόντια και ενάντια σε λογικές γραφειοκρατικού συνδικαλισμού. Διεκδικούμε μέσα στους χώρους της δουλειάς, ενημερώνουμε συναδέλφους και συναδέλφισσες για τα εργασικά μας δικαιώματα, παρευρισκόμαστε στις αρμόδιες υπηρεσίες του ΕΦΚΑ και της Επιθεώρησης Εργασίας και οργανώνουμε παραστάσεις διαμαρτυρίας.

Η συνδικαλιστική δράση των σωματείων βάσης ενοχλεί τα αφεντικά γιατί αποδίδει και για να διαφυλάξουν τα συμφέροντά τους προσπαθούν να την ποινικοποιήσουν. Όπως βλέπουμε και στη συγκεκριμένη υπόθεση γίνεται απόπειρα μετατροπής μίας εργατικής διαφοράς σε ποινικό αδίκημα.

Τα αφεντικά έχουν τα πάντα με το μέρος τους, πόσο μάλλον τώρα που ζούμε σε μία περίοδο που ψηφίζονται συνεχώς νομοσχέδια τα οποία επιτήθονται στη δράση των σωματείων και ευρύτερα στον κόσμο της εργασίας (φακέλωμα συνδικάτων, ποινικοποίηση απεργίας, απαγόρευση διαδηλώσεων).

Απέναντι στα αφεντικά που μας βλέπουν μόνες και αδύναμες, εμείς δεν εκφοβιζόμαστε από τις κινήσεις τους γιατί έχουμε η μία την άλλη. Απαντάμε με συλλογικούς αγώνες, διεκδικήσεις, παρεμβάσεις και συναδελφική αλληλεγγύη. Δε θα αφήσουμε καμία συναδέλφισσα μόνη απέναντι στα αφεντικά. Δεν θα κάνουμε βήμα πίσω. Καλούμε τα συνάδελφά μας να οργανωθούμε και να μαζικοποιήσουμε τους αγώνες μας».