Καταγγελία για περιπολίες «μαϊμού» της ΕΛ.ΑΣ στη Δυτική Αττική: «Στα χαρτιά φαίνεται ότι γίνονται» (vid)

Newsroom
Καταγγελία για περιπολίες «μαϊμού» της ΕΛ.ΑΣ στη Δυτική Αττική: «Στα χαρτιά φαίνεται ότι γίνονται» (vid)
Τι ανέφερε ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Δυτικής Αττικής, Γιώργος Σταματάκης.

Σημαντικές ελλείψεις σε προσωπικό, και περιπολίες – «μαϊμού» που υπάρχουν απλά «στα χαρτιά» καταγγέλλουν οι αστυνομικοί στη Δυτική Αττική.

Αυτό ανέφερε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA», ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Δυτικής Αττικής, Γιώργος Σταματάκης.

Για να γίνει περιπολία χρειάζονται δύο άτομα, τα οποία στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι ο αξιωματικός υπηρεσίας και ο φρουρός. Κατά συνέπεια για να γίνουν οι περιπολίες πρέπει να… κλειδωθεί το τμήμα.

«Γίνονται περιπολίες – φαντάσματα. Περιπολίες – "μαϊμού". Στα χαρτιά φαίνεται ότι γίνονται, ότι η περιοχή αστυνομεύεται, αλλά αυτά είναι μόνο στα χαρτιά. Κάποιες φορές μάλιστα αποφεύγεται να αποτυπώνεται στο χαρτί αυτή η εξαπάτηση, και δίνεται προφορική εντολή στους αξιωματικούς υπηρεσίας των αστυνομικών τμημάτων να επικοινωνούν με το κέντρο Άμεσης Δράσης να δίνουν ανάληψη υπηρεσίας, ότι θα εκτελέσουν περιπολία, με τους εαυτούς τους ως οδηγούς και τον σκοπό του τμήματος ως συνοδό. Δηλαδή θα πρέπει δύο άνθρωποι ταυτόχρονα και να περιπολούν και να βρίσκονται στο τμήμα», είπε ο κ. Σταματάκης.

«Οι εντολές δίνονται άνωθεν. Από αυτούς που έχουν το δικαίωμα να δώσουν την εντολή και που έχουν την ευθύνη της αστυνόμευσης στην περιοχή. Ζητάμε να γίνει ενδελεχής έρευνα και να αποδοθούν ευθύνες όσο ψηλά και αν βρίσκονται. Όταν το αντιληφθήκαμε δεν μπορούσαμε να μην το καταγγείλουμε αυτό», πρόσθεσε ο ίδιος.