Αγγλίδα άφησε το σπίτι της στο κέντρο της πόλης και έγινε άνθρωπος των σπηλαίων

Newsroom
Αγγλίδα άφησε το σπίτι της στο κέντρο της πόλης και έγινε άνθρωπος των σπηλαίων
Είχε μια ιδανική ζωή αλλά τα άφησε όλα για χάρη της φύσης.

Πολλοί άνθρωποι έχουν σκεφτεί να παρατήσουν το σύγχρονο τρόπο ζωής και να πάνε να ζήσουν στη φύση, όπως ζούσαν κάποτε οι άνθρωποι των σπηλαίων. Ωστόσο, από τη θεωρία στην πράξη, η απόσταση είναι μεγάλη.

Μια Αγγλίδα πάντως, επέλεξε να το πράξει, αφήνοντας τα πάντα πίσω της. Η 43χρονη Σάρα Ντέι από το Κόλτσεστερ του Έσεξ αποφάσισε να κάνει μια νέα αρχή ως γυναίκα των σπηλαίων. Ήταν κάτι που την γοήτευε από τότε που ήταν παιδί.

Παρόλο που είχε δικό της σπίτι στο κέντρο της πόλης, η Σάρα που διδάσκει ιστορία σε παιδιά και τρόπους να επιβιώνουν, προτίμησε να αφήσει πίσω τον σύγχρονο τρόπο ζωής. Έτσι εγκαταστάθηκε στο δάσος, επιλέγοντας να κοιμάται σε μια σκηνή και να τρέφεται από τη γη.

Εκτός από αυτά που της προσφέρει η γη (φρούτα, λαχανικά, βότανα κτλ) συχνά βγαίνει για κυνήγι. «Τρώω κυνήγι τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα, αν και δεν μπορώ να βρίσκω πάντα εύκολα ζώα. Παρόλα αυτά η κατάξυψή μου είναι γεμάτη από ζώα που έχω πιάσει», αναφέρει η 43χρονη.

Ο αρουραίος, ο σκίουρος και το περιστέρι είναι από τα ζώα που πιάνει πιο συχνά και μαγειρεύει, με το πρώτο «να έχει πιο γλυκιά γεύση και να θυμίζει κοτόπουλο», όπως λέει.

Η Σάρα πάντως, προτιμά να τρώει τα ζώα, τα οποία έχουν θανατωθεί σε λιγότερο από 24 ώρες. Επίσης, χρησιμοποιεί το δέρμα τους για ρουχισμό ή για άλλη χρήση, ενώ με τα κόκαλά τους φτιάχνει εργαλεία και όπλα.

Παρά το γεγονός ότι η κατάψυξή της έχει αρκετές ποσότητες κρέατος από το κυνήγι της, εξακολουθεί κάποια προϊόντα να τα ψωνίζει από το σούπερ μάρκετ. Άλλωστε, η αναζήτηση τροφής δεν είναι το παν γι αυτήν. Της αρέσει κυρίως να φτιάχνει πράγματα μέσα από την επιβίωσή της στη φύση, όπως για παράδειγμα ο υπνόσακός της που είναι από δέρμα τάρανδου.

«Το παν είναι να εργάζεσαι έξυπνα και να εξασκείσαι για να γίνεσαι καλύτερος στην επιβίωση», συμπλήρωσε η 43χρονη Αγγλίδα.