Το έκανε και αυτό ο Κιμ Γιονγκ Ουν: Απαγόρευσε το γέλιο, τα ψώνια και το αλκοόλ για 11 μέρες

Newsroom
Το έκανε και αυτό ο Κιμ Γιονγκ Ουν: Απαγόρευσε το γέλιο, τα ψώνια και το αλκοόλ για 11 μέρες
Αδιανόητες καταστάσεις. Όσοι παραβάτες πιάστηκαν πέρσι, συνελήφθησαν και δεν τους είδαν ποτέ ξανά. Ακόμα και μέλος της οικογένειας να πεθάνει, δεν έχουν δικαίωμα να τον κλάψουν δυνατά.

Η Βόρεια Κορέα γιορτάζει την 10η επέτειο από τον θάνατο του πρώην ηγέτη της Κιμ Γιονγκ-ιλ αύριο Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου και οι πολίτες της χώρας θα αναγκαστούν να ακολουθήσουν, για μία ακόμη φορά, αυστηρούς κανόνες ως ένδειξη πένθους 11 ημερών.

Το Radio Free Asia (RFA) αναφέρει ότι οι κάτοικοι της Βόρειας Κορέας πρέπει να απέχουν από την κατανάλωση αλκοόλ, τα ψώνια, ακόμη και το γέλιο, κατά τη διάρκεια της περιόδου των 11 ημερών.

Ο Κιμ Γιονγκ-ιλ ήταν ο δεύτερος ανώτατος ηγέτης της Βόρειας Κορέας από το 1994 έως το 2011, όταν πέθανε σε ηλικία 70 ετών και τον διαδέχθηκε ο μικρότερος γιος του, Κιμ Γιονγκ Ουν.

Η κυβέρνηση επέβαλε 10ήμερο πένθος και φέτος, αλλά έδωσε και μία έξτρα ημέρα, για την δεκαετή μαύρη επέτειο: «Κατά τη διάρκεια της περιόδου πένθους, δεν πρέπει να πίνουμε αλκοόλ, να γελάμε ή να συμμετέχουμε σε δραστηριότητες αναψυχής», είπε ένας κάτοικος στη βορειοανατολική συνοριακή πόλη Sinuiju. Εξήγησε δε, ότι στο παρελθόν: «Πολλοί άνθρωποι που πιάστηκαν να πίνουν ή ήταν σε κατάσταση μέθης την περίοδο του πένθους συνελήφθησαν και αντιμετωπίστηκαν ως ιδεολογικοί εγκληματίες. Τους πήραν και δεν τους είδαν ποτέ ξανά».

Τονίζεται δε σχετικά: «Ακόμα κι αν ένα μέλος της οικογένειάς σας πεθάνει κατά την περίοδο του πένθους, δεν επιτρέπεται να κλάψετε δυνατά και το σώμα πρέπει να βγει έξω αφού τελειώσει το 11ημερο». Συμπλήρωσε δε: «Οι άνθρωποι δεν μπορούν να γιορτάσουν ούτε τα δικά τους γενέθλια αν πέσουν μέσα στην περίοδο του πένθους».
Ένας άλλος κάτοικος από τη δυτική επαρχία South Hwanghae - αποκάλυψε ότι η αστυνομικοί: «Δεν μπορούν να κοιμηθούν αυτή την περίοδο για να είναι έτοιμοι να επιβάλλουν τον νόμο ανά πάσα ώρα και στιγμή».