Γιώργος Τράγκας: Η πορεία του στην δημοσιογραφία και η ίδρυση του Κ.ΕΛ.ΑΝ (vid)

Newsroom
Γιώργος Τράγκας: Η πορεία του στην δημοσιογραφία και η ίδρυση του Κ.ΕΛ.ΑΝ (vid)
Το κόμμα του με την επωνυμία «Ελεύθεροι Άνθρωποι», είχε σκοπό όπως ο ίδιος υποστήριζε να διασφαλιστεί η δημοκρατία, η καταπολέμηση της ανεργίας και της οικονομικής κρίσης.

Ο Γιώργος Τράγκας έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 72 ετών μετά από μάχη με τον κορονοϊό, καθώς τις τελευταίες ημέρες νοσηλευόταν στην ΜΕΘ του νοσοκομείου «Σωτηρία».

Διέγραψε μακρά πορεία στη δημοσιογραφία, καθώς υπήρξε ρεπόρτερ, τηλεπαρουσιαστής, ραδιοφωνικός παραγωγός και ιδιοκτήτης ΜΜΕ.

Ήταν μία από τις χαρακτηριστικές μορφές της ιδιωτικής τηλεόρασης των αρχών της δεκαετίας του ΄90, αλλά και μία από τις πιο αμφιλεγόμενες προσωπικότητες στον χώρο του Τύπου.

Η ζωή και η επαγγελματική πορεία του

Γεννήθηκε στις 30 Ιουλίου 1949, στο Μεταξουργείο. Ο πατέρας του εργαζόταν ως γυναικολόγος. Ξεκίνησε να αρθρογραφεί σε τοπικά μέσα από μικρή ηλικία και εργάσθηκε στο περιοδικό Εικόνες της Ελένης Βλάχου, ενώ συνέχισε να εργάζεται στις αθλητικές σελίδες της Μεσημβρινής καλύπτοντας ποδοσφαιρικούς αγώνες.

Βασικός σταθμός στην πορεία του ήταν η εφημερίδα Βραδυνή, στην οποία και εργάστηκε επί σειρά ετών. Υπήρξε και αστυνομικός ρεπόρτερ επί σειρά ετών, πριν ασχοληθεί με το πολιτικό ρεπορτάζ.

Εκτός από δημοσιογράφος, στο χώρο του τύπου έχει διατελέσει και εκδότης των εντύπων «Χώρα», «Crash» και «Ανεξαρτησία».

Η καριέρα στην τηλεόραση

Σε τηλεοπτικό επίπεδο παρουσίαζε στον παλιό ΣΚΑΪ (νυν Alpha) τις εκπομπές «Χωρίς Αναισθητικό» και «Viva» η οποία μεταφέρθηκε στον ΑΝΤ1. Στον καινούργιο ΣΚΑΪ τον «Ελεύθερο Σκοπευτή» και άλλες εκπομπές.

Συμμετείχε επίσης σε κεντρικά δελτία ειδήσεων διάφορων τηλεοπτικών σταθμών (κυρίως του Alter, του Extra Channel, του Action 24, του Νέου Epsilon TV και του παλαιού Epsilon TV (σήμερα Open Beyond)), ως πολιτικός σχολιαστής.

Ο Τράγκας έγινε γνωστός από περιστατικό που συνέβη το 1988, όταν όντας ανταποκριτής του Ελεύθερου Τύπου στο νοσοκομείο Χέρφιλντ του Λονδίνου, πραγματοποιούσε ρεπορτάζ όταν νοσηλευόταν ο πρωθυπουργός Ανδρέας Παπανδρέου.

Στις ανταποκρίσεις του παρουσίαζε την κατάσταση της υγείας του Παπανδρέου ως πολύ χειρότερη σε σχέση με τα επίσημα ιατρικά ανακοινωθέντα του νοσοκομείου και τους ανταποκριτές των υπόλοιπων εφημερίδων.

Στο ραδιόφωνο διατηρούσε εκπομπή στον αυτοδιαχειριζόμενο Ελλάδα 94.3 ενώ παράλληλα έστησε, μαζί με το περιοδικό Crash που εκδίδει, τον ιντερνετικό σταθμό Crash Radio.

Παλαιότερα είχε εκπομπή στα Παραπολιτικά 90.1 FM και για μία επταετία, στον Real FM 97.8. Η εκπομπή που έχει στον Crash Radio μεταδίδεται και τηλεοπτικά μέσω του περιφερειακού σταθμού Δίον TV στην Κεντρική Μακεδονία, ενώ προηγουμένως, η ίδια εκπομπή μεταδιδόταν από το Euro TV (επίσης στην Κεντρική Μακεδονία), ενώ είχε εκπομπή και σε άλλα περιφερειακά κανάλια της Κεντρικής Μακεδονίας, στην Βεργίνα TV και στο Νέο Epsilon Θεσσαλονίκης.

Κίνημα «Ελεύθεροι Άνθρωποι»

Τον Φεβρουάριο του 2021, ο Γιώργος Τράγκας ανακοίνωσε την ίδρυση πολιτικού κόμματος με την επωνυμία «Ελεύθεροι Άνθρωποι». Σκοπός του, όπως υποστήριξε, είναι να διασφαλιστεί η δημοκρατία, η καταπολέμηση της ανεργίας και της οικονομικής κρίσης που προέκυψε λόγω της πανδημίας του κορονοϊού στην Ελλάδα.

Στο κόμμα συμμετέχουν ως συνιδρυτές ο πρώην βουλευτής Αχαΐας Νίκος Νικολόπουλος με το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα Ελλάδος.

Τους επόμενους μήνες, τη συμπόρευση τους με τους Ελεύθερους Ανθρώπους ανακοίνωσαν το Μέτωπο Νίκης της Ραχήλ Μακρή, το Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο του Δημήτρη Καζάκη, το Πανελλήνιο Άρμα Πολιτών του Γιάννη Δημαρά, η Ελληνική Πολιτική Συνείδηση, το Κόμμα Δανειοληπτών-Ταυτότητα Κεντρώων, το Δημοκρατικό Κοινωνικό Κίνημα, το κόμμα Δημοκρατικά Ενωμένων Πολιτών, το Κόμμα Ελλήνων Δανειοληπτών, καθώς και μεμονωμένοι πρώην βουλευτές και πολιτευτές του ΠΑ.ΣΟ.Κ. της Νέας Δημοκρατίας, των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και της Ελληνικής Λύσης.

Ωστόσο, κατά τους επόμενους μήνες σημειώθηκαν αποχωρήσεις από το σχηματισμό με κυριότερες αυτές του Νίκου Νικολόπουλου και του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος, της Ραχήλ Μακρή, του Νίκου Καραχάλιου και των σχηματισμών Ε.ΠΑ.Μ., ΔΗ.Κ.ΚΙ. και Κ.ΕΛ.ΔΑ.

Προσωπική ζωή

Σύζυγός του η Μαρία Καρά, με την οποία παντρεύτηκε τρεις φορές. Με πολιτικό και θρησκευτικό γάμο στην Αθήνα και με μια επανάληψη του μυστηρίου στο Λας Βέγκας.

Η ίδια νοσεί επίσης με κορονοϊό αλλά δεν έχει χρειαστεί να νοσηλευτεί.

Έχει δύο παιδιά τον Φρέντυ και τον Γιάννη από προηγούμενους γάμους, και ένα εγγόνι.

*Mε πληροφορίες από wikipedia