Το καλύτερο κόλπο για να εξοικονομήσεις χρήματα είναι το πιο κλασσικό

Το καλύτερο κόλπο για να εξοικονομήσεις χρήματα είναι το πιο κλασσικό
Αν ψάχνεις νέους τρόπους εξοικονόμησης χρημάτων, αυτή η τεχνική ίσως μπορέσει να σε βοηθήσει.

Συχνά διαβάζουμε για διάφορα κόλπα και τεχνικές, οι οποίες μπορούν να σε βοηθήσουν εξοικονομήσεις χρήματα. Κάποια από αυτά είναι σχεδιασμένα έτσι ώστε να το κάνεις σχεδόν χωρίς να παρατηρήσεις ότι κρατάς ένα μέρος του μισθού σου (όπως ο κανόνας 50-30-20), άλλα εστιάζουν στη δημιουργία μιας νέας συνήθειας, ενώ υπάρχουν κι αυτά που σε ωθούν σε έναν επανασχεδιασμό του τρόπου, με τον οποίο ξοδεύεις τα χρήματά σου.

Υπάρχουν όμως και κλασικοί τρόποι, οι οποίοι χρησιμοποιούνται εδώ και πολλά χρόνια και μπορούν να φανούν εξαιρετικά αποτελεσματικοί. Η Αλεχάντρα Ροντρίγκες, ειδικός στα χρηματοοικονομικά και την αποταμίευση, μοιράστηκε με τον ιστότοπο Finect μια μέθοδο, που πιστεύει ότι είναι η καλύτερη για να καταφέρεις να βάλεις στην άκρη κάποια χρήματα.

Σύμφωνα με εκείνη, λοιπόν, ένας πολύ καλός τρόπος είναι να χωρίσεις τα χρήματά σου σε υποχρεώσεις και διασκέδαση, θέτοντας ένα συγκεκριμένο όριο σε κάθε κατηγορία. Παλαιότερα, όταν ο κόσμος κυκλοφορούσε ακόμη με μετρητά στα χέρια, ίσως βόλευε να τα βάλεις σε διαφορετικούς φακέλους, έτσι ώστε να γνωρίζεις τι θα σπαταλήσεις και πού.

Στην εποχή μας, όμως, όπου οι κάρτες είναι αυτές που κυριαρχούν, όλο αυτό μπορεί να γίνει με τη βοήθεια κάποιων εφαρμογών στο κινητό τηλέφωνο, οι οποίες λειτουργούν με αυτή ακριβώς την τεχνική, για να σε βοηθήσουν να ελέγξεις το μπάτζετ σου και να κάνεις αποταμίευση.

Μήπως να το δοκιμάσεις, για να μην «τρέχεις» πάλι στο τέλος του μήνα;