Η Κίνα κατασκευάζει αεροπλάνο που θα μεταφέρει επιβάτες μέσα σε μια ώρα σε οποιοδήποτε μέρος (vid)

Newsroom
Η Κίνα κατασκευάζει αεροπλάνο που θα μεταφέρει επιβάτες μέσα σε μια ώρα σε οποιοδήποτε μέρος (vid)
Το υπερηχητικό αεροπλάνο που φτιάχνουν οι Κινέζοι θα πιάνει απίστευτα υψηλές ταχύτητες.

Μηχανικοί στην Κίνα κατασκευάζουν ένα ταχύτατο υπερηχητικό αεροπλάνο, το οποίο θα έχει τη δυνατότητα να μεταφέρει επιβάτες σε οποιοδήποτε μέρος στον κόσμο μέσα σε μια ώρα. Η ομάδα των μηχανικών δοκίμασε ένα πρωτότυπο υπερηχητικό κινητήρα, σε ένα αεροπλάνο μήκους 45 μέτρων, που θα έχει την δυνατότητα να μεταφέρει έως και 10 επιβάτες σε απίστευτα υψηλές ταχύτητες.

Ο καθηγητής που είναι επικεφαλής του εγχειρήματος μαζί με τους συνεργάτες του από το Πανεπιστήμιο Αεροναυτικής και Αστροναυτικής στη Γιανγκσού δημιούργησαν τον πρωτότυπο κινητήρα και τον δοκίμασαν σε μια αεροδυναμική σήραγγα.

Το αεροσκάφος διαθέτει φτερά δέλτα και θα ταξιδεύει πέντε φορές την ταχύτητα του ήχου λόγω του σχεδιασμού του, ο οποίος βασίζεται σε μια ιδέα της δεκαετίας του 1990 του Μινγκ Χαν Τανγκ, επικεφαλής μηχανικού του υπερηχητικού προγράμματος της NASA. Το σχέδιο, που ονομάστηκε Boeing Manta X-47C, τελικά καταργήθηκε λόγω υψηλού κόστους, αλλά και ορισμένων τεχνικών προβλημάτων.

Πλέον, η ομάδα μηχανικών στην Κίνα που βασίστηκαν στην παραπάνω ιδέα δημιούργησαν ένα νέο αεροδυναμικό μοντέλο με τρομερές επιδόσεις σε μεγάλα υψόμετρα. Η Κίνα ελπίζει ότι θα έχει ένα σημαντικό αριθμό στόλο επιβατικών αεροπλάνων αυτού του τύπου μέχρι το 2035 και θα επιδιώξει την επέκτασή τους, στους 100 επιβάτες χωρητικότητα έως το 2045.