Τρομακτικό βίντεο δείχνει για πρέπει να βρέχετε το (αληθινό) χριστουγεννιάτικο δέντρο (vid)

Newsroom
Τρομακτικό βίντεο δείχνει για πρέπει να βρέχετε το (αληθινό) χριστουγεννιάτικο δέντρο (vid)
Το αληθινό χριστουγεννιάτικο δέντρο είναι πιο εντυπωσιακό όμως χρειάζεται προσοχή.

Ένα συγκλονιστικό βίντεο αποδεικνύει γιατί όσοι επιλέγουν να αγοράσουν αληθινό χριστουγεννιάτικο δέντρο θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί. Το αληθινό δέντρο θα πρέπει να ενυδατώνονται καθώς ο κίνδυνος της φωτιάς είναι μεγάλος.

Το παρακάτω βίντεο κυκλοφόρησε από το Εθνικό Ινστιτούτο Προτύπων και Τεχνολογίας. Σε αυτό υπάρχουν οι εικόνες δύο αληθινών δέντρων. Το ένα είναι βρεγμένο ενώ το άλλο όχι. Στο βίντεο φαίνεται πόσο γρήγορα μπορεί να πιάσει φωτιά σε αυτό που δεν έχει βραχεί.

Μέσα σε μερικά δευτερόλεπτα το δέντρο που δεν είναι βρεγμένο αρπάζει αμέσως φωτιά, θέτοντας το σπίτι αλλά και τους ανθρώπους που μένουν μέσα σε κίνδυνο. Σε ένα λεπτό το δέντρο έχει καεί ολοσχερώς και σε λιγότερο από δύο λεπτά καταστρέφεται το δωμάτιο.

Την ίδια ώρα το βρεγμένο δέντρο παρότι πιάνει φωτιά, έχει μια μικρή φλόγα στο κέντρο του κορμού και λίγο καπνό, αλλά σβήνει πολύ γρήγορα. Παρόλο που οι φωτιές στα χριστουγεννιάτικα δέντρα δεν είναι συχνές, όταν συμβαίνουν μπορούν να γίνουν καταστροφικές.

Ακόμα, μια πηγή θερμότητας (τζάκι, καλοριφέρ, κεριά) αυξάνει το ποσοστό επικινδυνότητας φωτιάς, σε κάτι περισσότερο από μία στις πέντε. Τέλος θα πρέπει πάντοτε να σβήνονται τα λαμπάκια του χριστουγεννιάτικου δέντρου πριν φύγετε από το σπίτι ή πάτε για ύπνο.