Τα 10 πιο σημαντικά «Σαν Σήμερα»: Η Παπαρήγα λέει: «Ο ΣΥΡΙΖΑ να σταματήσει να χαϊδεύει τα αυτιά των κουκουλοφόρων»

Newsroom
Τα 10 πιο σημαντικά «Σαν Σήμερα»: Η Παπαρήγα λέει: «Ο ΣΥΡΙΖΑ να σταματήσει να χαϊδεύει τα αυτιά των κουκουλοφόρων»
Σαν σήμερα το 2008 έγινε η κηδεία του αδικοχαμένου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, τον οποίο σκότωσε ο ειδικός φρουρός Επαμεινώνδα Κορκονέας και η Αλέκα Παπαρήγα κάνει μια δήλωση που προκαλεί αίσθηση.

Στο στόχαστρο της Αλέκας Παπαρήγα, εκτός από τις κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ βρέθηκε- σαν σήμερα το 2008- η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ την οποία κάλεσε να σταματήσει να χαϊδεύει τα αυτιά των κουκουλοφόρων, «βλέποντας μπροστά του την κάλπη, ψήφους, καρέκλα, μαξιλάρια, δεν ξέρω τι», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Η 9η Δεκεμβρίου του 2008 ήταν μέρα οδύνης καθώς κηδεύεται στο νεκροταφείο του Παλαιού Φαλήρου ο 16χρονος μαθητής Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος, που σκοτώθηκε από σφαίρα ειδικού φρουρού στα Εξάρχεια Επαμεινώνδα Κορκονέα.

Σε σημαντικά γεγονότα της 9ης Δεκεμβρίου είχαμε:

1912: Το υποβρύχιο «Δελφίν», με κυβερνήτη τον Υποπλοίαρχο Στέφανο Παπαρρηγόπουλο, επιτίθεται με τορπίλες κατά του τουρκικού θωρηκτού «Μετζιτιέ». Είναι η πρώτη αναφερόμενη στην παγκόσμια ναυτική ιστορία επιχείρηση υποβρυχίου με τορπίλη.

1941: Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος: η Δημοκρατία της Κίνας, η Κούβα, η Γουατεμάλα και οι Φιλιππίνες κηρύσσουν τον πόλεμο στη Γερμανία και την Ιαπωνία.

1944: Δεκεμβριανά, Ο ΕΛΑΣ επιτίθεται στην πρώην Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων στην οδό Ευελπίδων 10.

1946: Οι «Επακόλουθες Δίκες της Νυρεμβέργης» αρχίζουν με τη «δίκη των Ιατρών», όπου ιατροί και αξιωματικοί κατηγορούνται ότι εμπλέκονται στα πειράματα των Ναζί σε ανθρώπους και στο Πρόγραμμα Ευθανασίας T-4.

1970: Το ζεύγος Κωνσταντίνου και Αμαλίας Καραμανλή υποβάλει αίτηση διαζυγίου σε γαλλικό δικαστήριο.

1979: Πιστοποιείται η εξάλειψη του ιού της ευλογιάς, καθιστώντας την ευλογιά την πρώτη ανθρώπινη νόσο που οδηγήθηκε στην εξαφάνιση.

1987: Ξεσπά εξέγερση των Παλαιστινίων κατά των Ισραηλινών στη Λωρίδα της Γάζας και τη Δυτική Όχθη, γνωστή και ως πρώτη Ιντιφάντα.

1990:Ο Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς εκλέγεται πρόεδρος της Σερβίας, στις πρώτες ελεύθερες εκλογές έπειτα από 50 χρόνια.

2002: Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Κόφι Ανάν, παραδίδει στην ελληνοκυπριακή και την τουρκοκυπριακή πλευρά το αναθεωρημένο σχέδιό του για επίλυση του Κυπριακού («Σχέδιο Ανάν»).

2008: Σε κλίμα οδύνης κηδεύεται στο Νεκροταφείο του Παλαιού Φαλήρου ο 16χρονος μαθητής Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος, που σκοτώθηκε από σφαίρα ειδικού φρουρού στα Εξάρχεια. Επαφές του πρωθυπουργού με τους πολιτικούς αρχηγούς και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. «Ο ΣΥΡΙΖΑ χαϊδεύει τα αυτιά των κουκουλοφόρων» δηλώνει η Αλέκα Παπαρήγα και προκαλεί αίσθηση.