Έφτασε στην Αθήνα ο Πάπας Φραγκίσκος! (vids)

Newsroom
 Έφτασε στην Αθήνα ο Πάπας Φραγκίσκος! (vids)
Τον Προκαθήμενο της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας υποδέχθηκε στο αεροδρόμιο, εκ μέρους της κυβέρνησης, ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας.

Ο Επίσκοπος και Πάπας της Ρώμης Φραγκίσκος έφτασε στις 11.10 στο διεθνές αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος», της Αθήνας, προερχόμενος από την Κύπρο. Ο Ποντίφικας επισκέπτεται την Ελλάδα κατόπιν πρόσκλησης της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Τον Προκαθήμενο της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας υποδέχθηκε στο αεροδρόμιο, εκ μέρους της κυβέρνησης, ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας. Σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει ανακοινωθεί Θα ακολουθήσει κατ' ιδίαν συνάντηση σε αίθουσα του αεροδρομίου.

Στις 12:00 θα γίνει τελετή υποδοχής του Ποντίφικα στο Προεδρικό Μέγαρο και θα ακολουθήσει εθιμοτυπική επίσκεψη στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας στο προσωπικό της γραφείο.

2

Στις 12:30 ο Πάπας Φραγκίσκος θα έχει συνάντηση με τον πρωθυπουργό στο Προεδρικό Μέγαρο και στις 12:45 με εκπροσώπους των Αρχών, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και του Διπλωματικού Σώματος στο Προεδρικό Μέγαρο.

Στις 16:00 θα κάνει εθιμοτυπική επίσκεψη στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών και θα ακολουθήσει στις 16:30 συνάντηση του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου και του Πάπα Φραγκίσκου και των ακολουθιών τους στην Αίθουσα του Θρόνου, στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών.

Θα ακολουθήσει, στις 17:15, συνάντηση με τους Επισκόπους, Ιερείς, μέλη Μοναχικών Ταγμάτων και της Αφιερωμένης Ζωής, Ιεροσπουδαστές και Κατηχητές της Καθολικής Εκκλησίας στην Ελλάδα, στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου των Καθολικών και στις 18:45 ιδιωτική συνάντηση με τα μέλη της Αδελφότητος του Ιησού στην Αποστολική Νουντσιατούρα.

Αύριο Κυριακή, ο Πάπας θα μεταβεί στη Λέσβο, όπου και θα επισκεφθεί πρόσφυγες στο «Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης». Το μεσημέρι θα επιστρέψει στην Αθήνα, όπου στις 16:45 θα τελεστεί Θεία Λειτουργία στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Στις 19:00 ο Αρχιεπίσκοπος Ιερωνύμος θα τελέσει εθιμοτυπική επίσκεψη στον Ποντίφικα στην Αποστολική Νουντσιατούρα.

2

Την Δευτέρα ο Ποντίφικας θα δεχθεί την επίσκεψη του Προέδρου της Βουλής, Κώστα Τασούλα, στην Αποστολική Νουντσιατούρα και ακολούθως θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξη Τσίπρα. Στη συνέχει θα έχει συνάντηση με τους νέους στο Δημοτικό «Άγιος Διονύσιος» της Ελληνογαλλικής Σχολής Ουρσουλινών στο Μαρούσι. Στις 11:15 πρόκειται να γίνει αποχαιρετιστήρια τελετή στο διεθνές αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος», για την αναχώρηση του Ποντίφικα για την Ρώμη.

Το πρόγραμμα του Αποστολικού ταξιδιού του Ποντίφικα

12:00 Τελετή υποδοχής στο Προεδρικό Μέγαρο.
12:15 Εθιμοτυπική επίσκεψη στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας στο προσωπικό της γραφείο.
12:30 Συνάντηση με τον πρωθυπουργό στο Προεδρικό Μέγαρο.
12:45 Συνάντηση με εκπροσώπους των Αρχών, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και του Διπλωματικού Σώματος στο Προεδρικό Μέγαρο.
16:00 Εθιμοτυπική επίσκεψη στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών.
16:30 Συνάντηση Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου και του Πάπα Φραγκίσκου και των ακολουθιών τους στην Αίθουσα του Θρόνου, στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών.

17:15 Συνάντηση με τους Επισκόπους, Ιερείς, μέλη Μοναχικών Ταγμάτων και της Αφιερωμένης Ζωής, Ιεροσπουδαστές και Κατηχητές της Καθολικής Εκκλησίας στην Ελλάδα, στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου των Καθολικών.
18:45 Ιδιωτική συνάντηση με τα μέλη της Αδελφότητος του Ιησού στην Αποστολική Νουντσιατούρα.

Κυριακή
09:15 Αναχώρηση αεροπορικώς για Λέσβο.
10:10 Άφιξη στο αεροδρόμιο Μυτιλήνης.
10:45 Επίσκεψη στους πρόσφυγες στο «Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης».
12:15 Αναχώρηση για Αθήνα.
13:10 Άφιξη στο διεθνές αεροδρόμιο Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος».
16:45 Θεία Λειτουργία στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
19:00 Εθιμοτυπική επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου στον Ποντίφικα στην Αποστολική Νουντσιατούρα.

Δευτέρα
08:15 Επίσκεψη του Προέδρου της Βουλής, Κώστα Τασούλα, στην Αποστολική Νουντσιατούρα στην Αθήνα.
09:45 Συνάντηση με τους νέους στο Δημοτικό «Άγιος Διονύσιος» της Ελληνογαλλικής Σχολής Ουρσουλινών (Μαρούσι).
11:15 Αποχαιρετιστήρια τελετή στο διεθνές αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος».
11:30 Αναχώρηση για Ρώμη.

2

Τα μέτρα της αστυνομίας

Σε επιφυλακή βρίσκεται σήμερα η Αστυνομία, η οποία έχει προγραμματίσει αυστηρά μέτρα ασφάλειας και Τροχαίας, λόγω της επίσκεψης του Πάπα Φραγκίσκου στην Αθήνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, για την υλοποίηση των μέτρων θα διατεθούν πάνω από 3.500 αστυνομικοί, όλων των υπηρεσιών και ειδικά της Τροχαίας, που έχει την ευθύνη να διασφαλίσει την ομαλή και γρήγορη μετακίνηση του Ποντίφηκα στις επισκέψεις που έχει περιλαμβάνει το πρόγραμμα του.

Στο πλαίσιο αυτό, από σήμερα έως τις 6 Δεκεμβρίου 2021, θα πραγματοποιηθούν έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε οδικούς άξονες της Αττικής, με διακοπές και εκτροπές της κυκλοφορίας των οχημάτων, ενώ κατά την κίνηση της πομπής του Πάπα Φραγκίσκου, δεν θα επιτρέπεται η κυκλοφορία λοιπών οχημάτων στο ίδιο ρεύμα κυκλοφορίας.

2

Ειδικότερα, την Κυριακή 5/12/2021, και κατά τις ώρες 13:00 έως 20:00, θα διακοπεί η κυκλοφορία:

• στην Λ. Β. Σοφίας στο τμήμα της μεταξύ της Λ. Αλεξάνδρας και της οδού Β. Αλεξάνδρου, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς κέντρο πόλεως, και

• στην Λ.Β. Κωνσταντίνου στο τμήμα της μεταξύ των οδών Μερκούρη και Β. Αλεξάνδρου, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Λ. Β. Σοφίας.

Παρακαλούνται οι οδηγοί των οχημάτων να ακολουθούν τις υποδείξεις των ρυθμιστών τροχονόμων.