Ο «χίπις που οπλοφορεί» Πολ Ουόκερ και το συγκλονιστικό ατύχημα με μηχανή πριν το μοιραίο (vids)

Newsroom
Ο «χίπις που οπλοφορεί» Πολ Ουόκερ και το συγκλονιστικό ατύχημα με μηχανή πριν το μοιραίο (vids)
Σαν σήμερα το 2013, ο διάσημος ηθοποιός Πολ Ουόκερ σκοτώθηκε μαζί με τον φίλο του και οδηγό του μοιραίου αυτοκινήτου, Ρότζερ Ρόντας σε δυστύχημα με μια Porsche Carrera Gt.

Έχει συνδεθεί με τις ταινίες Fast and Furious, με τα γρήγορα αμάξια και η τηλεοπτική του εικόνα «κόλλησε» τόσο πολύ με αυτή του Βιν Ντίζελ που θα μπορούσε να πιστεύει κανείς πως ήταν αυτοκόλλητοι. Στην πραγματική ζωή άλλωστε, «αδερφέ μου» αποκαλούσε ο ένας τον άλλον. Ο Βιν Ντίζελ μάλιστα έδωσε το όνομά του, στην κόρη του, την βάφτισε Πολίν! Πολύ καλά καταλάβατε, μιλάμε για τον Πολ Γουόκερ, ο οποίος σαν σήμερα το 2013 σκοτώθηκε μέσα σε ένα ακριβό και γρήγορο αυτοκίνητο. Σε ένα παιχνίδι της μοίρας, από αυτά που λες, «δεν γίνονται». Τον είχαμε συνηθίσει μέσα σε γρήγορα αυτοκίνητα και ιλιγγιώδης ταχύτητες, μόνο που εκείνη τη μέρα δεν οδηγούσε την Porsche Carrera Gt.

Με 160 χλμ. h μοιραία Porsche

2

Δεν καθόταν πίσω από το τιμόνι αυτός, αλλά ο φίλος του, ο Ρότζερ Ρόντας, πρώην οδηγός αγώνων. Έπεσαν πάνω σε ένα δέντρο, πέθαναν ακαριαία και στη συνέχεια η φωτιά έκαψε τα σώματά τους. Στην ιατροδικαστική έκθεση που είχε γίνει δεν βρέθηκαν στον οργανισμό τους, ούτε ίχνη αλκοόλ ούτε ναρκωτικών. Αιτία θανάτου ήταν η υπερβολική ταχύτητα καθώς πήγαινε με 160χλμ. Την ώρα.

Έμενε σε σκηνή στη θάλασσα

2

Ο Πολ Γουόκερ, αν και δεν ήθελε όταν άρχισε να καταλαβαίνει, μπήκε στον χώρο του θεάματος αρκετά νωρίς. Η μητέρα του μοντέλο στο επάγγελμα (ο πατέρας του καμία σχέση, εταιρεία εκκενώσεως βόθρων είχε) τον πήγε μόλις στα 2 του χρόνια σε οντισιόν για πάνες και κέρδισε φυσικά τον ρόλο. Όσο μεγάλωνε όμως, αυτός ήθελε να ασχοληθεί με τη θάλασσα και τη φύση. Τους ρόλους τους έκανε για βιοποριστικούς λόγους και όσο δεν έβρισκε και ξέμενε από λεφτά, έμενε σε μια σκηνή στη θάλασσα.

Έβγαινε με τις φίλες της μάνας της κόρης του

2

Πήρε ρόλους που του επέφεραν λεφτά, αν και οι ταινίες δεν κατέπληξαν μέχρι που ήρθε στη ζωή του η κόρη του, Μέντοου. Δεν ένιωθε έτοιμος να παντρευτεί τη μητέρα της, καθώς όπως είχε πει, έβγαινε με όλες τις φίλες της. Αφοσιώθηκε όμως πλήρως στην κόρη του, παρά το γεγονός ότι πήγε με τη μητέρα της να μείνουν στη Χαβάη και η Μέντοου μάλιστα, ήταν αυτή που αργότερα τον προέτρεψε να ασχοληθεί με την καριέρα του πιο σοβαρά.

Πριν τα 35 δεν φοβόταν τίποτα

2

Κάπου εκεί ήρθε ο ρόλος για το Fast and Furious. Ένας ρόλος που του ταίριαζε απόλυτα καθώς λάτρευε τα αυτοκίνητα και τα extreme sport. Όπως είχε πει άλλωστε, στα 35 του ηρέμησε. Μέχρι τότε δεν φοβόταν τίποτα. Είχε περιγράψει μάλιστα τον εαυτό του ως έναν «χίπι που οπλοφορεί», αγαπούσε τη φύση και τα ζώα, αν και του άρεσε το κυνήγι. Φυσικά και τα ακριβά και γρήγορα αυτοκίνητα.

Το ατύχημα με τη μηχανή

2

Το 2008 μάλιστα είχε ένα τρομακτικό ατύχημα με μηχανή. Ένας οδηγός αυτοκινήτου έστριψε και δεν τον είδε καθώς μιλούσε στο κινητό του τηλέφωνο με αποτέλεσμα, τόσο ο Ουόκερ όσο και η μηχανή του να εκτοξευτούν πάνω από το αυτοκίνητο. Ευτυχώς όμως γλίτωσε τα χειρότερα καθώς φορούσε κράνος.

Το δαχτυλίδι των 9.000 δολαρίων

2

Δεν ήταν σταρ και τα λεφτά τα είχε για βιοποριστικούς λόγους. Σπούδασε τα ανίψια του και τα ξαδέρφια τους στο Πανεπιστήμιο με δικά του έξοδα, ενώ είχε πληρώσει 9.000 δολάρια για να αγοράσει δαχτυλίδι στην αρραβωνιαστικιά ενός πεζοναύτη. Είχε συναντήσει το ζευγαρι σε ενα κοσμηματοπωλειο, αλλά έφυγαν με άδεια χέρια γιατί δεν είχαν όλα αυτά τα χρήματα. Ο Γουόκερ ακούγοντας την ιστορία, πλήρωσε το δαχτυλίδι και έτσι το κοσμηματοπωλείο κάλεσε πίσω το ζευγάρι, λέγοντας πως «αυτό είναι πληρωμένο για σας από έναν που δεν ήθελε να γίνει γνωστό το όνομά του. Η πωλήτρια όμως δεν κρατήθηκε και το αποκάλυψε στα media.

Γύριζε το Fast and Furious 7

2

Οι φιλανθρωπικές του προσπάθειες ήταν πιο οργανωμένες, καθώς είχε ιδρύσει μετά τον σεισμό στην Αϊτή την οργάνωση «Reach Out Worldwide» και στις 30 Νοεμβριου το 2013 είχε φύγει από φιλανθρωπική εκδήλωση αυτής και επέστρεφε σπίτι του. Δεν πρόλαβε όμως να γυρίσει ποτέ.
Εκείνη την περίοδο μάλιστα γύριζε το Fast and Furious 7 και τα γυρίσματα στην είδηση του θανάτου του σταμάτησαν. Όταν ολοκληρώθηκαν, μίκρυναν τον ρόλο του Ουόκερ και τον ολοκλήρωσαν με τη βοήθεια των αδερφών του και της τεχνολογίας. Φυσικά ήταν αφιερωμένη στον ίδιο.

«Για τον Πολ...»