Η θερμοκρασία σε κάποιες περιοχές της Κρήτης ξεπέρασε τους 30 βαθμούς

Newsroom
Η θερμοκρασία σε κάποιες περιοχές της Κρήτης ξεπέρασε τους 30 βαθμούς
Σε λίγες ημέρες έρχεται και επίσημα ο χειμώνας, με την έλευση του Δεκεμβρίου, αλλά η θερμοκρασία σε κάποιες περιοχές της Κρήτης σκαρφάλωσε στους 30 βαθμούς.

Μπορείς σε λίγες ημέρες να έρχονται Χριστούγεννα και ο καιρός έχει αρχίσει να θυμίζει χειμώνα αφού μεθαύριο θα είναι 1 Δεκεμβρίου, ωστόσο στην Κρήτη μάλλον... επέστρεψε το καλοκαίρι, τουλάχιστον για λίγο.

Οι ενισχυμένοι νότιοι άνεμοι στα νότια πελάγη, καταβάτες προς τις βόρειες ακτές της Κρήτης, είχαν ως αποτέλεσμα τη σημαντική άνοδο της θερμοκρασίας σε κάποιες περιοχές του νησιού, ξεπερνώντας τοπικά τους 30 βαθμούς τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας.

Οι 8 υψηλότερες τιμές θερμοκρασίας που κατέγραψαν οι σταθμοί του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr στο νησί δίνονται στον πίνακα που ακολουθεί.

Χάρτης καιρού

Ταυτόχρονα, είναι σε εξέλιξη επεισόδιο μεταφοράς σκόνης. Οι αναμενόμενες συγκεντρώσεις σκόνης στη χώρα μας το μεσημέρι της Δευτέρας 29/11, όπως προβλέπονται από το προγνωστικό σύστημα DUST του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr δίνονται στον παρακάτω χάρτη:

Χάρτης καιρού

Ο Σάκης Αρναούτογλου, έκανε το βράδυ της Κυριακής μια ανάρτηση αναφέροντας πως η θερμοκρασία τα μεσάνυχτα έφτασε τους 30 βαθμούς στην Κρήτη και συγκεκριμένα σε περιοχές των Χανίων, αναδεικνύοντας την αστάθεια του καιρού.

Μάλιστα, ο μετεωρολόγος έγραψε «στην Κρήτη μεσάνυχτα προς Δευτέρα και επικρατούν νυχτερινές θερμοκρασίες… καύσωνα..» και συνόδευσε την ανάρτησή του με μια λίστα, στην οποία αναγράφεται ότι στο κέντρο των Χανίων, ο υδράργυρος έδειξε 30,1 βαθμούς.