Κρήτη: Πατέρας καταγγέλλει τον άγριο ξυλοδαρμό του γιου του από αστυνομικούς, «ένας του πατούσε με την μπότα το κεφάλι»

Newsroom
Κρήτη: Πατέρας καταγγέλλει τον άγριο ξυλοδαρμό του γιου του από αστυνομικούς, «ένας του πατούσε με την μπότα το κεφάλι»
Ο πατέρας ζητά την τιμωρία των αστυνομικών και καταγγέλλει αστυνομική βία ενώ για το λόγο αυτό υποβάλλει μήνυση και ιατροδικαστική εξέταση η οποία θα γίνει με ιατροδικαστή.

Τον άγριο ξυλοδαρμό του γιου του από αστυνομικούς το Σάββατο(27/11) το βράδυ στο Ηράκλειο Κρήτης καταγγέλλει ο πατέρας του.

Ο καταγγέλλων περιέγραψε τα όσα έζησε το παιδί του στη διασταύρωση του Σκαλανίου όπου βρέθηκε μαζί με την παρέα του για να παρακολουθήσει τις κόντρες με μηχανάκια που κάνουν οι νεαροί.

Όπως είπε, στο σημείο βρισκόταν περίπου 100 άτομα όταν εκλήθη η αστυνομία.

Η θέα των αστυνομικών διέλυσε την οργάνωση αυτού του αυτοσχέδιου αγώνα όμως οι αστυνομικοί με περιπολικά προσπάθησαν να συλλάβουν και κάποιους από τους συμμετέχοντες.

«Ο ένας του πατούσε με την μπότα το κεφάλι»

«Ο γιος μου μόνο παρακολουθούσε και τότε από ένα περιπολικό κατέβηκαν δύο αστυνομικοί, τον έριξαν κάτω και άρχισαν να τον ξυλοκοπούν με μπουνιές και κλωτσιές στα πλευρά και στην κοιλιακή χώρα με αποτέλεσμα να υποστεί κάταγμα, ενώ ένας από τους αστυνομικούς του πατούσε με την μπότα το κεφάλι στο έδαφος», ανέφερε.

Η αστυνομική αυτή βία όπως είπε ο πατέρας του 20χρονου ξεκίνησε όταν του είπαν να πέσει στα γόνατα την ώρα που ο νεαρός τους είπε ότι έχει εγχειριστεί με μηνίσκο στο γόνατο γεγονός που δεν έλαβαν υπόψιν οι αστυνομικοί, αναφέρει το ekriti.gr.

Στη συνέχεια και ενώ τους είπε ότι έχει πρόβλημα και στον ώμο εκείνοι του γύρισαν τα χέρια για να του περάσουν χειροπέδες και τον οδήγησαν στο Αστυνομικό μέγαρο.

Στη συνέχεια σύμφωνα με τον πατέρα, τον άφησαν ελεύθερο μετά την εξακρίβωση των στοιχείων και καθώς δεν διαπιστώθηκε κάποια παράβαση. Μετά πήγαν και οι δύο στο ΠΑΓΝΗ όπου οι γιατροί διαπίστωσαν μετά από εξετάσεις τα τραύματα που είχε στο σώμα του.

Ο πατέρας ζητά την τιμωρία των αστυνομικών και καταγγέλλει αστυνομική βία ενώ για το λόγο αυτό υποβάλλει μήνυση και ιατροδικαστική εξέταση με ιατροδικαστή.

Τι λέει ο πρόεδρος των αστυνομικών

Το Ράδιο Κρήτη ζήτησε και την άποψη του προέδρου της Ένωσης Αστυνομικών υπαλλήλων Ηράκλειου κ. Νίκου Καλομοίρη ο οποίος δήλωσε για το περιστατικό ότι εάν υποβληθεί μήνυση θα ερευνηθεί. Παράλληλα όμως είπε ότι κανείς δεν προσάγεται εάν δεν υπάρχει λόγος και ότι τέτοιες αστυνομικές επιχειρήσεις διεξάγονται εφόσον υπάρχουν καταγγελίες για παράνομες κόντρες και παραβάσεις του ΚΟΚ ενώ απ΄ότι έμαθε και ο ίδιος υπήρξε εξύβριση από τους συγκεντρωμένους.

Επίσης ότι θα διερευνηθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε η προσαγωγή και εάν υπήρξε αντίσταση η οτιδήποτε άλλο εφόσον υπάρξει επίσημη καταγγελία.

Την ίδια ώρα άλλος ακροατής πατέρας νεαρού που βρισκόταν στο περιστατικό ανέφερε ότι το παιδί του θα μπορέσει να καταθέσει ως μάρτυρας αφού είδε τι συνέβη και έγινε ο ξυλοδαρμός και γι αυτό μέσω του Ράδιο Κρήτη ήρθε σε επικοινωνία με τον καταγγέλλοντα.