Το νέο Huawei Watch D smartwatch έρχεται με μηχανισμό μέτρησης αρτηριακής πίεσης

Παύλος Παπαπαύλου
Το νέο Huawei Watch D smartwatch έρχεται με μηχανισμό μέτρησης αρτηριακής πίεσης
Σημαντικό νέο βήμα στην αγορά των wearables και στο επερχόμενο μοντέλο της εταιρείας.

Η Huawei ετοιμάζεται για το επόμενο μεγάλο βήμα στα wearables της και μάλιστα με ένα σημαντικό νέο χαρακτηριστικό. Σύμφωνα με υλικό που βρήκαν χρήστες από μια συσκευή που θα έχει την ονομασία Huawei Watch D, αναμένεται το νέο smartwatch να φέρει ένα μηχανισμό μέτρησης της αρτηριακής πίεσης και να λειτουργεί και ως πιεσόμετρο.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η συσκευή αναμένεται να κυκλοφορήσει στα τέλη Δεκεμβρίου και είναι αυτή τη στιγμή στα τελικά στάδια ελέγχων. Όπως τονίζεται δε από leakster, τα αποτελέσματα που φέρνει είναι αρκετά ακριβή, κάτι που σημαίνει πως μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης για μια πρώτη εικόνα ενός ασθενή.

Ξεχωριστό είναι και το design του νέου wearable, αφού φαίνεται πως η Huawei δεν χρησιμοποίησε την κλασική κυκλική οθόνη, αλλά μια πιο παραλληλόγραμμη με δύο πλήκτρα στο δεξί της μέρος.

Προς το παρόν, η νέα συσκευή έχει λάβει πιστοποιητικό για χρήση ως ιατρική συσκευή στην Κίνα, αλλά μένει να δούμε πως και πότε θα περάσει ανάλογες διαδικασίες σε άλλες χώρες του πλανήτη.