Καρέ καρέ η συγκλονιστική επιχείρηση διάσωσης ψαρά στη Μάνη (vid)

Newsroom
Καρέ καρέ η συγκλονιστική επιχείρηση διάσωσης ψαρά στη Μάνη (vid)
Ένας ψαράς στη Μάνη πάλευε με τα κύματα για μία ώρα και χρειάστηκε επιχείρηση με ελικόπτερο για να σωθεί.

Σε παραλίγο τραγωδία κόντεψε να εξελιχθεί για έναν ψαρά στη Μάνη, η προσπάθειά του να πιάσει ένα μεγάλο ψάρι, που τον τράβηξε απότομα μέσα στη θάλασσα. Ελικόπτερο Super Puma κατέβασε ειδικό καλάθι για να σώσει τον 55χρονο ψαρά, ο οποίος πάλευε για ώρα με τα μανιασμένα κύματα.

Στο βίντεο ντοκουμέντο που εξασφάλισε το MEGA, φαίνεται καρέ – καρέ η δραματική διάσωση του ψαρά στην ανατολική Μάνη. Ένας από τους διασώστες, περιέγραψε την επιχείρηση λέγοντας: «Κατέβασε με το σκοινί το καλάθι μέσα στη θάλασσα, μπήκε στο καλάθι και τον πήρε μέσα στο ελικόπτερο ο Στρατός. Ο καιρός ήταν νοτιοδυτικός και έρχονταν μεγάλα κύματα που χτυπούσαν στο σημείο. Έσκαγαν τα κύματα στα βράχια και μπορεί να τον χτυπούσε στα βράχια και να πάθαινε τίποτα άλλο ο άνθρωπος. Πάνω από μια ώρα ήταν. Είχε κουραστεί».

Οι τρεις άνδρες είχαν πάει για ψάρεμα στην περιοχή Καφιώνα Μάνης. Ψάρευαν από τα βράχια, όταν ξαφνικά ο 55χρονος βρέθηκε στη θάλασσα. «Τσίμπησε μεγάλο ψάρι και τον τράβηξε απότομα μέσα. Είχε πέσει στη θάλασσα, τον είχαν παρασύρει τα κύματα, είχε μειωμένες δυνάμεις και δεν μπορούσε να προσεγγίσει τις ακτές».

Άμεσα σήμανε συναγερμός, ειδοποιήθηκαν το Λιμεναρχείο Καλαμάτας και ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας. Το Super Puma κατάφερε να εντοπίσει τον ψαρά, ο οποίος πάλευε με τα κύματα στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Καφιώνας και να τον περισυλλέξει.

«Ερχόταν σκάφος του λιμενικού από το Γύθειο αλλά ήταν μακριά, οι πυροσβέστες δεν μπορούσαν να τον βγάλουν με σωσίβια και σχοινιά. Μετά από ώρα ήρθε Super Puma από την Καλαμάτα της Πολεμικής Αεροπορίας».

Με το Super Puma ο 55χρονος μεταφέρθηκε στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας και στη συνέχεια με ασθενοφόρο διακομίστηκε στο νοσοκομείο Καλαμάτας, όπου νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.