Νεοναζί τα κάνουν γυαλιά καρφιά σε μπαρ της ΛΟΑΤ+ κοινότητας στην Ουκρανία (vid)

Newsroom
Νεοναζί τα κάνουν γυαλιά καρφιά σε μπαρ της ΛΟΑΤ+ κοινότητας στην Ουκρανία (vid)
Η στιγμή που 20 κουκουλοφόροι προκαλούν το απόλυτο χάος σε μπαρ της ΛΟΑΤ+ κοινότητας.

Επίθεση από μια ομάδα κουκουλοφόρων που οι πληροφορίες κάνουν λόγο για νεοναζί δέχθηκε ένα μπαρ στο Κίεβο της Ουκρανίας, στο οποίο συχνάζουν μέλη της ΛΟΑΤ+ κοινότητας. Οι δράστες έσπασαν τα παράθυρα του μαγαζιού και κατέστρεψαν τα υπαίθρια καθίσματα. Πολλοί από αυτούς ήταν οπλισμένοι με τηλεσκοπικά ρόπαλα και σπρέι πιπεριού.

Στο βίντεο που κυκλοφορεί οι δράστες αρχικά επιτίθενται σε δύο άτομα από την ασφάλεια του μπαρ που τρέχουν και μπαίνουν μέσα σε αυτό για να γλιτώσουν. Οι κουκουλοφόροι στη συνέχεια σπάνε με ότι βρίσκουν τα παράθυρα του μπαρ και στη συνέχεια καταστρέφουν τα τραπέζια και τις καρέκλες που βρίσκονται στο εξωτερικό μέρος.

Κάποιοι από τους δράστες προσπάθησαν να εισέλθουν στο εσωτερικό του μπαρ. αλλά το προσωπικό είχε καταφέρει να κλειδώσει έγκαιρα τις πόρτες, με αποτέλεσμα να αποφευχθούν τα χειρότερα.

Η επίθεση κράτησε για περίπου πέντε λεπτά, με τους κουκουλοφόρους να αποχωρούν από τη στιγμή που ήταν αδύνατη η πρόσβασή του στο μπαρ. Κατά την διάρκεια της επίθεσης, οι δράστες φώναζαν ομοφοβικά και νεοναζιστικά συνθήματα. Πέντε λεπτά μετά την αποχώρηση των δραστών, εμφανίστηκε μια ιδιωτική εταιρεία ασφάλειας μαζί με την αστυνομία του Κιέβου. Λίγο αργότερα υπήρξαν 12 συλλήψεις υπόπτων.

Παρότι δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα το κίνητρο της επίθεσης, η ιδιοκτησία του μπαρ ισχυρίζεται ότι έγινε στόχος νεοναζί. Λίγες εβδομάδες νωρίτερα το μπαρ είχε γίνει κα πάλι στόχος νεοναζί που έγραψαν προσβλητικά μηνύματα στους τοίχους και τρόμαξαν τους θαμώνες.