Η συγκλονιστική στιγμή που μια Σουηδή πιστεύει ότι έφαγε ανθρώπινο κρέας (vid)

Newsroom
Η συγκλονιστική στιγμή που μια Σουηδή πιστεύει ότι έφαγε ανθρώπινο κρέας (vid)
Το σουηδικό «πείραμα» και οι αντιδράσεις.

Μια ομάδα Σουηδών κινηματογραφιστών έπεισαν κάποιους ανθρώπους ότι είχαν φάει ανθρώπινο κρέας. Όλα ξεκίνησαν όταν ένας Σουηδός επιχειρηματίας και επιστήμονας, ο Erik Karlsson, εξήγησε ότι με τις προβλέψεις για αύξηση του παγκόσμιου πληθυσμού στα 10 δισεκατομμύρια μέχρι το 2050, χρειαζόμαστε απεγνωσμένα νέες πηγές τροφής και συγκεκριμένα πρωτείνη.

Έτσι σκέφτηκε να συλλέξει ανθρώπινα κύτταρα και να δημιουργήσει από αυτά ανθρώπινο κρέας. Μάλιστα, έπεισε τον Σουηδό κινηματογραφιστή Aleksander Skarsgard, να τον βοηθήσει στο πείραμά του. Έφτιαξε λοιπόν, ένα νέο πρωτότυπο πιάτο, που το ονόμασε «Swede Meat» και επέλεξε μια ομάδα ανθρώπων να το δοκιμάσουν.

Αρκετοί από τους συμμετέχοντες αντέδρασαν, φτύνοντας το φαγητό όταν ενημερώθηκαν ότι επρόκειτο για ανθρώπινο κρέας. «Αυτό είναι από τα μεγαλύτερα ταμπού που υπάρχουν, το να φας ανθρώπινο κρέας», είπε ο Karlsson.

Παρόλα αυτά το συγκεκριμένο πείραμα αποδείχθηκε ένα... αστείο, αφού στην πραγματικότητα το ανθρώπινο κρέας ήταν ένα σουηδικό φιλέτο. Ωστόσο, αυτό δεν το γνώριζαν οι συμμετέχοντες που πείστηκαν ότι είχαν φάει ανθρώπινη σάρκα.

Η ταινία που δημιουργήθηκε από την Σουηδική Ομοσπονδία Τροφίμων, θέτει το εξής ερώτημα: πώς παράγουμε τρόφιμα για επιπλέον τόσα εκατομμύρια ανθρώπους χωρίς να καταστρέψουμε τον πλανήτη;

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Lars Appelqvist, ελπίζει ότι θα ενθαρρύνει τους ανθρώπους να σκεφτούν περισσότερο πώς μπορούν να κάνουν τη μετάβαση σε πιο βιώσιμες μορφές κατανάλωσης. Χωρίς ασφαλώς να συγκαταλέγει σε αυτές την ανθρώπινη σάρκα...