Που είναι ο μικρός από το «The Motive» του Netflix που σκότωσε τους γονείς και τις αδερφές του; Ένα πράσινο τέρας του το χε πει (vid)

Newsroom
Που είναι ο μικρός από το «The Motive» του Netflix που σκότωσε τους γονείς και τις αδερφές του; Ένα πράσινο τέρας του το χε πει (vid)
Το Netflix προσπαθεί να δώσει μια απάντηση που μόνο ο δικηγόρος του αγοριού (τότε) γνωρίζει. Όταν τον ρώτησαν για πιθανή κακοποίηση ή αιμομιξία, είπε «κανένα σχόλιο»!

Στο Netflix αλλά και γενικότερα σε πλατφόρμες που παίζουν διάφορες σειρές και ταινίες, κυκλοφορούν πολλές αληθινές τρομακτικές ιστορίες, όπως το «Motive», το οποίο έχει αφήσει τους εκατομμύρια τηλεθεατές τους με μια μεγάλη απορία: «Που είναι το αγόρι τώρα;».

Μιλάμε για το αγόρι που μια τραγική νύχτα του 1986 στο Ισραήλ, σκότωσε την οικογένειά του. Το παντρεμένο ζευγάρι Nissim και Leah Cohen βρέθηκαν δολοφονημένοι στα κρεβάτια τους, έχοντας πυροβοληθεί από απόσταση. Οι κόρες τους Anat και Shira βρέθηκαν επίσης νεκρές στα κρεβάτια τους. Ο ντετέκτιβ του Ιερουσαλήμ ΑΤ Avi Samuel απέκλεισε αμέσως το ενδεχόμενο τρομοκρατίας ή βίαιης εισβολής στο σπίτι για ληστεία μετά φόνων.

2

Η ομολογία του 14χρονου: «Ένα πράσινο τέρας μου το πε»

Ανακάλυψε όμως στη συνέχεια ότι ένας επιζών, μέλος της οικογένειας ήταν δίπλα από τις σκηνές φόνων. Ένα 14χρονο αγόρι. Ο γιος της οικογένειας Cohen. Μετά από συζήτηση που είχε με τον ντετέκτιβ ομολόγησε πως ο ίδιος πυροβόλησε την οικογένειά του.
Το «The Boy» όπως αναφέρεται στο ντοκιμαντέρ του Netflix, μέσα από το οποίο προστατεύεται η πραγματική του ταυτότητα έδωσε έναν ανατριχιαστικό λόγο, ο οποίος τον οδήγησε να σκοτώσει ολόκληρο την οικογένειά του: Ποιος ήταν αυτός: Ένα... πράσινο τέρας του είπε να το κάνει.

Συνέχισε τη ζωή του;

2

Λόγω των ισχυρών νόμων του Ισραήλ που προστατεύουν τους ανήλικους, το όνομα του αγοριού δεν έγινε ποτέ γνωστό, αλλά το ντοκιμαντέρ δείχνει φωτογραφίες του, τόσο στην εφηβική ηλικία όσο και ως ενήλικο.

* Το Cinemaholic αναφέρει ότι συνέχισε τη ζωή του, έκανε οικογένεια και εργάζεται στα οικονομικά, αλλά απολύθηκε όταν το παρελθόν του εμφανίστηκε στο ντοκιμαντέρ.
Το ντοκιμαντέρ έχει στόχο να εμβαθύνει στο τι έγινε εκείνο το τραγικό βράδυ. Το δικαστικό σύστημα του Ισραήλ έχει ορισμένες περιπτώσεις όπου «υποστηρίχθηκε» η ένσταση παραφροσύνης. Αυτή, σε συνδυασμό με τη φρικτή φύση του εγκλήματος και ότι το αγόρι ήταν ανήλικο όταν διαπράχθηκαν οι φόνοι, οδηγούσαν στο συμπέρασμα ότι είχε περισσότερες πιθανότητες να ξεφύγει, αν και υποπτευόντουσαν πως το έκανε επίτηδες.

Που είναι ο δικηγόρος του σήμερα;

2

Πολλοί άνθρωποι δεν ήταν πεπεισμένοι βέβαια ότι το αγόρι «συνάντησε» πραγματικά αυτό το μεγάλο κακό «πράσινο τέρας» που του είπε να δολοφονήσει τη μητέρα του, τον πατέρα του και τις δύο αδερφές του. Σε αυτό συμπεριλαμβάνεται και ο δικηγόρος υπεράσπισης, ο Yossi Arnon -ο οποίος φαίνεται να εργάζεται ακόμη και σήμερα σύμφωνα με το The Cinemaholic. Οι θείοι του νεαρού αγοριού ζήτησαν τη βοήθεια του Yossi για να υπερασπιστεί το παιδί, ο οποίος δήλωσε ότι ήθελε την κληρονομιά των γονιών του και μια ελαφρυντική ποινή φυλάκισης.

Γιατί το αγόρι από το «The Motive» σκότωσε τους γονείς του;

2

Αυτό είναι το κεντρικό ερώτημα. Αυτό που προσπαθεί να «απαντήσει» το ντοκιμαντέρ Netflix. Μία απάντηση που «βαραίνει» τους ώμους του Yossi Arnon, ο οποίος έχει μια ας το πούμε θεωρία για τους λόγους που το αγόρι δολοφόνησε την οικογένειά του, αλλά δεν θα την αποκαλύψει. Όταν ρωτήθηκε από τους δημιουργούς του ντοκιμαντέρ εάν υπήρχαν ή όχι αναφορές για αιμομιξία και κακοποίηση στην οικογένεια, ο Yossi έκανε μια παύση, κοίταξε επίμονα μπροστά και είπε, «κανένα σχόλιο».