Ζευγάρι ταξίδεψε με την Ryanair και αντί για την Ισπανία βρέθηκε στην Ελλάδα

Newsroom
Ζευγάρι ταξίδεψε με την Ryanair και αντί για την Ισπανία βρέθηκε στην Ελλάδα
«Καλωσήρθατε στην Ελλάδα» διάβασαν στο κινητό τους ενώ αντί για τη Σεβίλλη «πατούσαν» τη Ζάκυνθο. Η Ryanair τονίζει πως είναι δική τους ευθύνη.

Εκνευρισμένο φέρεται πως είναι ένα ζευγάρι με την Ryanair, αφού όπως υποστηρίζουν, τους επετράπη να «πετάξουν» σε λάθος χώρα με την οικονομική εταιρεία πτήσεων.

Είναι αυτονόητο, βέβαια, πως σε μεγάλο βαθμό οι επιβάτες είναι υπεύθυνοι για το που θα… καταλήξουν, αλλά από την άλλη, υπάρχουν πολλά σημεία ελέγχου μέχρι να επιβιβαστεί κανείς στο αεροπλάνο, που όσο και να πεις, κάποιος θα μπορούσε να έχει ανακόψει αυτή την… περιπέτεια. Η Ryanair βέβαια, αν και έχει και το δικό της μερίδιο ευθύνης, απέδωσε ευθύνες στους Humaira και Farooq Shaikh, οι οποίοι ήθελαν να «πετάξουν» για διακοπές στην Ισπανία, αλλά κατέληξαν στην Ελλάδα.

Πως έχει η ιστορία;

Το ζευγάρι έκανε check in στο Stansted της Αγγλίας, πέρασε από την ασφάλεια, πέρασε από τους ελέγχους στην πύλη, επιβιβάστηκε στην πτήση και στη συνέχεια κατέβηκε στον προορισμό του. Μόνο που αντί για Σεβίλλη αντίκρισαν τη Ζάκυνθο.

3

Δεν είχαν συνειδητοποιήσει πως είχαν φτάσει σε λάθος μέρος μέχρι που επιβιβάστηκαν σε ένα ταξί στο αεροδρόμιο και άνοιξαν τα κινητά τους. Στην ειδοποίηση που έλαβαν, διάβασαν με έκπληξη: «Καλωσήρθατε στην Ελλάδα». Όταν ρώτησαν και τον οδηγό ταξί, αυτός φυσικά με απόλυτη σιγουριά τους είπε: «Σίγουρα αυτή δεν είναι η Ισπανία».

Όταν επέστρεψαν στο αεροδρόμιο για να συνομιλήσουν με το προσωπικό της Ryanair, σύμφωνα με τους πρωταγωνιστές, οι υπάλληλοι φέρεται να γέλασαν και δεν πρόσφεραν ιδιαίτερη βοήθεια, παρόλο που υποτίθεται ότι είχαν ελέγξει τις κάρτες επιβίβασης που έγραφαν «Σεβίλλη».

Η Humaira εξήγησε ότι η Ryanair προσφέρθηκε να τους φιλοξενήσει σε ένα ξενοδοχείο για μια νύχτα και τους έδωσε δωρεάν μεταφορά πίσω στο Ηνωμένο Βασίλειο, αν και η επόμενη πτήση δεν προβλεπόταν για τις επόμενες τέσσερις ημέρες.

«Θα πλήρωναν μόνο για μια διανυκτέρευση, οπότε έπρεπε να πληρώσουμε άλλες τρεις» εξήγησε στη Mirror.
Όταν έφτασε εκείνη η μέρα, δεν υπήρχαν στο σύστημα και επιβιβάστηκαν καθώς ένα μέλος από το προσωπικό τους αναγνώρισε. Ευτυχώς, ο γιος τους κατάφερε να τους πληρώσει ένα ξενοδοχείο, όπως ισχυρίζονται αξίας 1.100 λιρών.

«Δεν μιλάμε μόνο μια παντελή έλλειψη ασφάλειας και ευθύνης, αλλά έχει προκαλέσει σοβαρή πίεση και άγχος στους γονείς μου. Η μητέρα μου πάσχει ήδη από διαταραχή μετατραυματικού στρες και άγχους και το να λαμβάνω τις κλήσεις της που έκλαιγε στο τηλέφωνο από την Ελλάδα, ενώ εργαζόμουν, ήταν εξαιρετικά στενόχωρο και για μένα», ανέφερε ο ίδιος.

3

Ένα email από τη Ryanair που έλαβαν ανέφερε: «Όλα τα γραφεία αποσκευών της Ryanair στην περιοχή αναχώρησης είναι σαφώς αναγνωρισμένα. Οι οθόνες από πάνω τους εμφανίζουν τον αριθμό πτήσης και τον προορισμό. Η κάρτα επιβίβασης κάθε πελάτη αναφέρει ξεκάθαρα τον αριθμό της πτήσης και τον προορισμό του. Επίσης, συνιστάται στους πελάτες να ελέγχουν τις οθόνες πληροφοριών του αεροδρομίου για τον αριθμό της πύλης επιβίβασης».

«Είναι ευθύνη κάθε επιβάτη να διασφαλίσει ότι ακολουθεί τις σωστές διαδικασίες και λαμβάνει υπόψη τις πληροφορίες που έχει στη διάθεσή του» διευκρίνισε ένας εκπρόσωπος της Ryanair και συμπλήρωσε: «Είναι ευθύνη κάθε πελάτη να διασφαλίσει ότι επιβιβάζεται στο σωστό αεροσκάφος».

Πρόσθεσε δε πως «αυτοί οι επιβάτες πέρασαν από τον έλεγχο ασφαλείας πριν από την επιβίβαση, δεν υπήρχε κίνδυνος για την ασφάλεια. Συνεργαζόμαστε με τους αντιπροσώπους μας στο Λονδίνο και το αεροδρόμιο Stansted για να διασφαλίσουμε ότι αυτό το σφάλμα δεν θα επαναληφθεί».