Οργή Καπράβελου για την νοσηλεύτρια στο Μεσολόγγι: «Έδωσε τη ζωή της και άλλοι παίζουν τις κουμπάρες» (vids)

Newsroom
Οργή Καπράβελου για την νοσηλεύτρια στο Μεσολόγγι: «Έδωσε τη ζωή της και άλλοι παίζουν τις κουμπάρες» (vids)
Η 42χρονη Μαρία Μπάθα εργαζόταν στο Ρίο και έμενε στο Μεσολόγγι κάνοντας καθημερινά 90 χλμ. Ήταν μετά από τη βάρδιά της στο νοσοκομείο.

Θυμό, οργή, στεναχώρια προκαλεί η είδηση του χαμού της νοσηλεύτριας, η οποία μόλις είχε τελειώσει τη βάρδιά της στο Ρίο και πήγαινε στο Μεσολόγγι που έμενε.

Συντετριμμένος, ο πατέρας της 42χρονης Μαρίας Μπάθας, μιλώντας στο Mega ανέφερε: «Ήταν ένα παιδί γελαστό, χαρούμενο. Είχε πάρα πολλές φίλες τι να σας πω. Δούλευε από τις 11 το βράδυ που πήγε μέχρι τις 7 το πρωί. Ερχόταν προς το Μεσολόγγι κι έγινε αυτό που έγινε». Στη συνέχεια ανέφερε: «Δεν μας ειδοποίησε κανένας, αλλά το έβλεπα εγώ. Πάντα η Μαρία μάς έπαιρνε, 8.30 ώρα ήταν εδώ. Πάει 9 η ώρα και δεν φάνηκε. Κατέβηκα στην αγορά.

Μου λέει κάποιος, υπάρχει Μπάθα στο Αϊδωνοχώρι γιατί μου λέει έγινε ένα τροχαίο. Και σηκώνομαι και πηγαίνω στο νοσοκομείο και μαθαίνω τα πάντα» κατέληξε ο δύσμοιρος πατέρας.

«Έφυγε στο καθήκον»

Η Μαρία Μπάθα ήταν νοσηλεύτρια στο Ρίο και ζούσε στο Μεσολόγγι, κάθε μέρα διένυε 45 χιλιόμετρα κι άλλα τόσα στον γυρισμό για το σπίτι της: «Έφυγε στο καθήκον. Ήταν κουρασμένη πάρα πολλές ώρες» λέει η θεία της.

«Έδωσε τη ζωή της για να κρατήσει όρθιο το σύστημα υγείας»

Ο Διευθυντής ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπανικολάου» στη Θεσσαλονίκη, Νίκος Καπραβέλος, μίλησε στο Mega και αναφέρθηκε στον θάνατο της άτυχης νοσηλεύτριας, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Υποκλινόμαστε στο μεγαλείο ψυχής αυτής της νοσηλεύτριας που έδωσε και τη ζωή της για να κρατήσει όρθιο ένα σύστημα Υγείας, τη στιγμή που άλλοι παίζουν τις κουμπάρες. Μου είναι αδιανόητο αυτό που συμβαίνει. Να μην έχουν το θάρρος σαν πολιτικοί να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Να πουν στον κόσμο την πραγματικότητα. Χάνουμε ανθρώπινες ζωές άδικα. Άδικα τις χάνουμε. Να πάρουν μέτρα».