Η ΕΣΗΕΑ καρφώνει την ΕΥΠ: «Η παρακολούθηση δημοσιογράφων δεν ταιριάζει σε δημοκρατία»

Newsroom
Η ΕΣΗΕΑ καρφώνει την ΕΥΠ: «Η παρακολούθηση δημοσιογράφων δεν ταιριάζει σε δημοκρατία»
Η ΕΣΗΕΑ αναφέρει πως η ΕΥΠ παρακολουθεί δημοσιογράφους.

Ανακοίνωση, μέσω της οποίας κατήγγειλε την παρακολούθηση δημοσιογράφων από την ΕΥΠ, εξέδωσε η ΕΣΗΕΑ, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως ένα από τα διαβιβαστικά έγγραφα της ΕΥΠ, ένα εκ των οποίων αφορούσε την εντολή παρακολούθησης του δημοσιογράφου Σταύρου Μαλιχούδη. Ο λόγος; Εξαιτίας ρεπορτάζ του για την ιστορία ενός 12χρονου παιδιού από τη Συρία, που βρισκόταν μαζί με την οικογένεια του υπό διοικητική κράτηση στην Κω.

Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ αναφέρει:

«Η παρακολούθηση δημοσιογράφων από την ΕΥΠ δεν ταιριάζει σε δημοκρατικά καθεστώτα.

Πρόσφατο δημοσίευμα αποκάλυψε διαβιβαστικά έγγραφα της ΕΥΠ, ένα εκ των οποίων αφορούσε την εντολή παρακολούθησης του δημοσιογράφου Σταύρου Μαλιχούδη.

Ο συνάδελφος βρέθηκε στο στόχαστρο της ΕΥΠ εξαιτίας ρεπορτάζ του για την ιστορία ενός 12χρονου παιδιού από τη Συρία, που βρισκόταν μαζί με την οικογένεια του υπό διοικητική κράτηση στην Κω.

Η αντιμετώπιση της δημοσιογραφικής έρευνας ως απειλής είναι πρωτοφανής και δεν αρμόζει σε δημοκρατικά καθεστώτα. Πιστή στη ρήση ότι η δημοσιότητα είναι η ψυχή της δικαιοσύνης, η ΕΣΗΕΑ καταδικάζει απερίφραστα την παρακολούθηση οποιουδήποτε δημοσιογράφου από την ΕΥΠ».