Ξύλο στο Πολυτεχνείο: Φοιτητές δεν επέτρεψαν σε βουλευτές της ΝΔ να μπουν μέσα, μπουνιές με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ (vid)

Newsroom
Ξύλο στο Πολυτεχνείο: Φοιτητές δεν επέτρεψαν σε βουλευτές της ΝΔ να μπουν μέσα, μπουνιές με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ (vid)
Φοιτητές δεν επέτρεψαν στους βουλευτές της ΝΔ, Χάρη Θεοχάρη και Χαράλαμπο Αθανασίου να μπουν μέσα στο Πολυτεχνείο για να καταθέσουν στεφάνι, ενώ στη συνέχεια ήρθαν στα χέρια με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Ένταση σημειώθηκε έξω από το Πολυτεχνείο κατά την επίσκεψη της Διακοινοβουλευτικής Επιτροπής ώστε να καταθέσει στεφάνι στο μνημείο. Ομάδα φοιτητών δεν επέτρεψαν την είσοδο στον χώρο στον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης, Χαράλαμπο Αθανασίου και τον πρώην υπουργό Τουρισμού, Χάρη Θεοχάρη αρπάζοντάς τους μάλιστα και πετώντας τους το στεφάνι.

Στεφάνι

«Ο αγώνας κατά της δικτατορίας ήταν υπερκομματικός. Όποιοι προσπαθούν να οικειοποιηθούν τους αγώνες προσβάλουν την ιστορία. Τα παιδιά, όταν εμείς κάναμε τον αγώνα ήταν αγέννητα, αλλά η ημέρα είναι ιερή και πρέπει να τα συγχωρήσουμε. Εγώ προσωπικά ήμουν επικεφαλής» σχολίασε μεταξύ άλλων μετά το επεισόδιο ο Χαράλαμπος Αθανασίου.

Λίγο αργότερα ακολούθησε νέα ένταση όταν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ θέλησαν να καταθέσουν κι εκείνοι στεφάνι. Η αντιπροσωπεία στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ έφτασε στο Πολυτεχνείο, λίγο πριν φτάσει στον ιστορικό χώρο και ο πρόεδρος του κόμματος, Αλέξης Τσίπρας.

Το επεισόδιο σημειώθηκε όταν ομάδες φοιτητών, οι οποίοι είχαν φράξει την είσοδο του Πολυτεχνείου, ήρθαν στα χέρια προσπαθώντας να εμποδίσουν βουλευτές και τη νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ να αποτίσουν φόρο τιμής. Έπεσαν μπουνιές, υπήρξαν σπρωξίματα και μεγάλη ένταση. «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει θέση εδώ», ακούστηκαν να φωνάζουν κάποιοι.

Ξύλο στο Πολυτεχνείο

Ξύλο στο Πολυτεχνείο

Ξύλο στο Πολυτεχνείο