Σούπερ γιαγιά 105 ετών έκανε ρεκόρ στα 100 μέτρα, αλλά ήθελε να είναι πιο γρήγορη (vid)

Newsroom
Σούπερ γιαγιά 105 ετών έκανε ρεκόρ στα 100 μέτρα, αλλά ήθελε να είναι πιο γρήγορη (vid)
Είναι 105 ετών δρομέας, την φωνάζουν «τυφώνα» και έχει σπάσει παγκόσμια ρεκόρ.

Μια γιαγιά παρά τα 105 χρόνια της κατάφερε να «σπάσει» το παγκόσμιο ρεκόρ στα 100 μέτρα, στην ηλικιακή της κατηγορία, όμως φαίνεται ότι κάτι τέτοιο δεν ήταν αρκετό για εκείνη, διότι ήθελε να είναι ακόμα πιο γρήγορη.

Η Τζούλια «Τυφώνας» Χόκινς έγραψε ιστορία σε έναν διαγωνισμό τρεξίματος που διεξήχθη στη Λουιζιάνα. Έγινε η πρώτη αθλήτρια στίβου και πρώτη Αμερικανίδα που έκανε παγκόσμιο ρεκόρ στην ηλικιακή κατηγορία της.

Η Χόκινς σημείωσε χρόνο 62,95 δευτερόλεπτα, αλλά ένιωσε απογοήτευση που δεν έκανε ακόμα πιο γρήγορο χρόνο. «Ήταν υπέροχο που είδα τόσα αγαπημένα μου πρόσωπα να με παρακολουθούν. Αλλά ήθελα να κάνω λιγότερο από λεπτό», δήλωσε μετά την κούρσα.

Γιαγιά

«Θα συνεχίσω να τρέχω όσο μπορώ. Το βρίσκω διασκεδαστικό και το απολαμβάνω», είπε η συνταξιούχος δασκάλα που άρχισε να τρέχει στους Εθνικούς Αγώνες Ηλικιωμένων όταν έγινε 80 ετών, ενώ όταν έκλεισε τα 100 ξεκίνησε τα σπριντ.

«Όταν άρχισα να τρέχω διαπίστωσα ότι ένιωθα ευχαρίστηση. Μου άρεσε πολύ. Ήταν μια νέα πρόκληση. Και ακόμα μεγαλύτερη πρόκληση θα ήταν να κάνω τα 100 μέτρα σε λιγότερο από λεπτό», πρόσθεσε. Παραδέχθηκε ότι δεν τρέχει πια κάθε μέρα, αλλά φροντίζει να παραμένει σε φόρμα, περπατώντας ή κάνοντας τζόκινγκ.

«Όσο μεγαλώνεις τόσο περισσότερα πάθη θα πρέπει να έχεις. Το να παραμένω ενεργή είναι ένα από τα μεγάλα μου πάθη. Οι άνθρωποι μου λένε ότι θέλουν να είναι όπως εγώ όταν μεγαλώσουν. Αν μπορώ να τους δίνω ελπίδα, τότε αξίζει να ζήσω κι άλλο», πρόσθεσε η «σούπερ γιαγιά», η οποία εκτός από το τρέξιμο ασχολείται πολύ και με την κηπουρική, φροντίζοντας τον κήπο του σπιτιού της.