Έντι Γκερέρο, ο «κακός» του WWE που λάτρευε ο κόσμος: «Ψεύδομαι, εξαπατώ, κλέβω» (vids)

Newsroom
Έντι Γκερέρο, ο «κακός» του WWE που λάτρευε ο κόσμος: «Ψεύδομαι, εξαπατώ, κλέβω» (vids)
Σαν σήμερα το 2005 ο διάσημος Μεξικανός παλαιστής του WWE Έντι Γκερέρο «έφυγε» από τη ζωή από ανακοπή καρδιάς, η οποία είχε επιβαρυνθεί από αλκοόλ, ναρκωτικά και στεροειδή.

«Ψεύδομαι, εξαπατώ, κλέβω»! Αυτό ήταν το «μότο» του, για να υποστηρίξει τον ρόλο του κακού και του ύπουλου που είχε ο Έντι Γκερέρο στα ρινγκ του WWE. Ένας ρόλος κόντρα με την απήχηση που είχε στον κόσμο, καθώς τον λάτρευε, τον θαύμαζε και ήταν ιδιαίτερα αγαπητός. Καταλαβαίνετε λοιπόν πως ένιωσαν οι θαυμαστές του, σαν σήμερα το 2005, όταν έμαθαν πως ο Μεξικανός, μόλις στα 40 του χρόνια, βρέθηκε νεκρός σε δωμάτιο ξενοδοχείου στη Μινεσότα.

Η ιατροδικαστική εξέταση έκανε λόγο για καρδιακή προσβολή που οφειλόταν στην υπερβολική δόση αναβολικών χαπιών ή παυσίπονων. Όλοι γνώριζαν όμως πως έκανε χρήση στεροειδών ενώ ο ίδιος είχε μιλήσει ανοικτά για τον εθισμό του στο αλκοόλ και τα ναρκωτικά.

Είχε μάλιστα συλληφθεί μεθυσμένος και του είχε αφαιρεθεί το δίπλωμα και γενικότερα δεν ήταν λίγες οι φορές που είχε μπλεξίματα με τον νόμο. Έκατσε εκτός δράσης για έναν χρόνο και το 2002 επέστρεψε στα ρινγκ, αλλά δεν άντεξε πολύ καιρό. Τα στεροειδή (δεν ήταν ο μόνος φυσικά που έπαιρνε) τόσο για να είναι μυώδης όσο και να αντέχει στους αγώνες και τις ατελείωτες προπονήσεις και πρόβες, είχαν επιβαρύνει την υγεία του,

Λίγες μέρες μάλιστα πριν τον βρουν νεκρό, είχε προγραμματιστεί αγώνας, που θα ήταν νικητής και θα κατακτούσε τον τίτλο. (είπαμε είναι σόου καθαρά, με σενάριο, ηθοποιία κλ.), ωστόσο η καρδιά του δεν άντεξε στη δοκιμασία.

Από μικρός, ο Έντι Γκερέρο είχε μια έφεση στον αθλητισμό, σπούδασε με αθλητική υποτροφία και όταν μετανάστευσε στην Αμερική, κατάφερε να συμμετάσχει ως παλαιστής στα μεγαλύτερα τουρνουά του κόσμου. Ξεκίνησε να «χτίζει» μεγάλο όνομα στον χώρο, υποδύθηκε τον ύπουλο, τον «κλέφτη», τον κακό, αυτόν που θα στην έφερνε από πίσω.

Στο WWE που είναι η πιο δημοφιλής και λαοφιλής διοργάνωση (είναι σόου, με ακροβατικά κτλ. μην περιμένετε αίματα, ξυλίκι κτλ.) απογείωσε το όνομά του. Συνεργάστηκε με τον ανιψιό του Τσάβο Γκερέρο, αλλά και τον περίφημο με τον Ρέι Μυστήριο (αγωνίζεται ακόμα και σήμερα μαζί με τον γιο του).

Χιλιάδες θαυμαστές του «Latino Heat» φόρεσαν την μπλούζα του, για να τον τιμήσουν όταν πέθανε, ενώ την 1η του Απριλίου του 2006, ήταν το κεντρικό πρόσωπό στο Hall of Fame και εισήλθε στη λίστα με τους θρύλους του αθλήματος.