Έρχονται νέα μέτρα: Αλλαγές σε σούπερ μάρκετ και διασκέδαση (vid)

Newsroom
Έρχονται νέα μέτρα: Αλλαγές σε σούπερ μάρκετ και διασκέδαση (vid)
Τα αυξημένα κρούσματα οδηγούν την κυβέρνηση σε αλλαγές σε πολλούς τομείς της καθημερινότητας, προκειμένου να περιοριστεί η διασπορά.

Τα αυξημένα κρούσματα και η καθιέρωσή τους πάνω από τα 6.000 σε καθημερινή βάση, δεν έχουν προκαλέσει μόνο ανησυχία, αλλά ασκούν τεράστια πίεση στο σύστημα υγείας που αδυνατεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες που υπάρχουν.

Κάθε νοσοκομείο που είναι σε εφημερία βιώνει μία τραγική κατάσταση, καθώς γεμίσει και φτάνουμε στο σημείο ασθενείς να φεύγουν ή ακόμα και να τους γίνεται διασωλήνωση, αλλά να μένουν εκτός ΜΕΘ αφού δεν υπάρχουν κρεβάτια.

Για αυτό και η ανάγκη για το περιορισμό της διασποράς είναι κάτι παραπάνω από αναγκαία, κάτι που μπορεί να γίνει, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της κυβέρνησης, μόνο με νέα μέτρα που θα ωθήσουν τους πολίτες που δεν έχουν εμβολιαστεί να το κάνουν.

Ήδη ο αριθμός των ραντεβού που κλείνονται σε καθημερινή βάση είναι πολύ αυξημένος, ωστόσο απέχουμε αρκετά ακόμα από το να φτάσουμε σε ικανοποιητικό συνολικά αριθμό.

Τα νέα μέτρα

Προκειμένου να διατηρηθεί ο αυξημένος αυτός αριθμός, αλλά και να περιοριστεί η διασπορά του κορονοϊού, στο τραπέζι μεταξύ των ειδικών και της κυβέρνησης, έχουν ήδη τεθεί κάποια νέα μέτρα που είναι υπό συζήτηση.

Αυτά θα αφορούν και πάλι τους ανεμβολίαστους, αλλά όχι μόνο αυτούς...

Για παράδειγμα υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να μειωθεί ο αριθμός πελατών ανά τετραγωνικό μέτρο που μπορούν να δέχονται τα σούπερ μάρκετ και τα εμπορικά καταστήματα.

Επίσης εξετάζεται να απαγορευτεί η παρουσία ανεμβολίαστων σε εξωτερικούς χώρους διασκέδασης και εστίασης, ακόμα και αν έχουν ράπιντ τεστ, όπως επίσης και οι όρθιοι.

Παράλληλα, δεν αποκλείεται να αλλάξει το καθεστώς στα σούπερ μάρκετ και τα φαρμακεία, όπου δεν υπήρχε διαχωρισμός και να χρειάζεται η επίδειξη αρνητικού ράπιντ τεστ.

Όλα θα κριθούν από την πορεία των κρουσμάτων τις επόμενες ημέρες και ειδικά στις αρχές της άλλης εβδομάδες.