Νοσοκομείο ζήτησε «συγγνώμη» γιατί κατά λάθος έδινε νερό τουαλέτας για 28 χρόνια

Newsroom
Νοσοκομείο ζήτησε «συγγνώμη» γιατί κατά λάθος έδινε νερό τουαλέτας για 28 χρόνια
Το λάθος υπήρχε εδώ και 28 χρόνια, από τότε που άνοιξε το νοσοκομείο το 1993 και αποτέλεσμα αυτού είναι να κριθούν 120 βρύσες ελαττωματικές. Όλα αυτά τα χρόνια οι εργαζόμενοι και οι ασθενείς έπιναν νερό τουαλέτας.

Από ένα… λάθος, για 28 χρόνια, προσωπικό και ασθενείς σε ένα ιαπωνικό νοσοκομείο έπιναν νερό τουαλέτας αντί για νερό βρύσης, σύμφωνα με το ιαπωνικό News Outlet Yomiuri Shimbun.

Όπως ανακοινώθηκε από το Πανεπιστήμιο της Οσάκα, ορισμένοι από τους σωλήνες του νερού της βρύσης, δεν εφαρμόστηκαν σωστά, πράγμα που σημαίνει ότι οι σωλήνες πόσιμου νερού συνδέθηκαν με την τουαλέτα.

Το λάθος υπήρχε εδώ και 28 χρόνια, από τότε που άνοιξε το νοσοκομείο το 1993 και αποτέλεσμα αυτού είναι να κριθούν 120 βρύσες ελαττωματικές. Όλα αυτά τα χρόνια οι εργαζόμενοι και οι ασθενείς έπιναν, έπλεναν και έκαναν γαργάρες με το τουαλέτας. Κανείς όλα αυτά τα χρόνια δεν είχε υποψιαστεί τίποτα και το λάθος «διαγνώστηκε» όταν ξεκίνησαν οι εργασίες για να χτίσουν ένα νέο κτίριο διάγνωσης και θεραπείας.

Οι αναφορές λένε ότι το νοσοκομείο, ήλεγχε το χρώμα, τη γεύση και τη μυρωδιά του νερού μία φορά την εβδομάδα, με βάση τα υπάρχοντα αρχεία, και είναι σίγουροι πως δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα από το 2014. Επίσης το Πανεπιστήμιο της Οσάκα ισχυρίζεται ότι δεν διαπιστώθηκαν κίνδυνοι για την υγεία όσων ήπιαν από το νερό.

Σε συνέντευξη Τύπου, ο Διευθυντής και Αντιπρόεδρος του νοσοκομείου Kazuhiko Nakatani ζήτησε συγγνώμη: «Λυπάμαι πολύ που το πανεπιστημιακό νοσοκομείο που παρέχει προηγμένη ιατρική περίθαλψη έχει προκαλέσει αυτό το άγχος».