Σερβιτόρα πληρώθηκε μόλις 1 σεντ για 6 εβδομάδες δουλειάς: «Να αφήνετε φιλοδωρήματα» (vid)

Newsroom
Σερβιτόρα πληρώθηκε μόλις 1 σεντ για 6 εβδομάδες δουλειάς: «Να αφήνετε φιλοδωρήματα» (vid)
H Liny για 6 εβδομάδες δουλειάς πήρε 1 σεντ λόγω των χαμηλών μισθών στις ΗΠΑ και του τρόπου που λειτουργεί το σύστημα υγείας.

Πως θα σας φαινόταν αν για ενάμιση δουλειάς λαμβάνατε μόλις 1 σεντ; Σίγουρα δεν πιστεύετε οτι υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο, πόσω μάλλον όταν μιλάμε για τις ΗΠΑ.

Κι όμως συνέβη, σε μία νεαρή σερβιτόρα την Liny, η οποία ανέβασε την επιταγή πληρωμής της στον λογαριασμό που διατηρεί στο TikTok, προκαλώντας ένα μικρό χαμό στα σχόλια.

Στις ΗΠΑ, αξίζει να σημειώσουμε, πως όσοι δουλεύουν ως γκαρσόνια μόνο ως καλοπληρωμένοι δεν λογίζονται, καθώς ο κατώτατος μισθός είναι στα 2.13 δολάρια την ώρα, που είναι ιδιαιτέρως χαμηλός. Για αυτό και αποτελεί συνήθειο να δίνουν έξτρα φιλοδώρημα οι πελάτες, εκτός από αυτό που περιλαμβάνετε στον λογαριασμό.

Μάλιστα στο Τένεσι, το ποσό που αντιστοιχεί για την κοινωνική ασφάλεια και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη (που είναι αρκετό υψηλό) αφαιρείται κατευθείαν από τον μισθό.

Κάπως έτσι λοιπόν η Liny κατέληξε να λάβει αυτό το ένα σεντ, ζητώντας από όσους είδαν το video που ανέβασε να αφήνουν φιλοδώρημα στους σερβιτόρους, καθώς είναι ιδιαίτερα χαμηλόμισθοι.

Αν και αρκετοί τάχθηκαν υπέρ της, λέγοντας μεταξύ άλλων: «Αν δεν θέλετε να αφήνεται tips να πηγαίνετε στα McDonalds ή να μαγειρεύετε στο σπίτι», υπήρχαν και οι άλλοι που ανέφεραν πως δεν είναι υποχρέωσή τους να ζουν τους σερβιτόρους και πως η ευθύνη είναι της επιχείρησης.

@lvndsmac

THE FUCK IMA DO WITH ONE PENNY STEVEN!!!!!!! #serverlife #serverlife #bigballing #IDeserveTuitionContest #fyp #fypシ

♬ The Way I Live - Baby Boy da Prince