Πότε θα έρθει το χάπι για τον κορονοϊό στην Ελλάδα και ποιοι θα το πάρουν

Newsroom
Πότε θα έρθει το χάπι για τον κορονοϊό στην Ελλάδα και ποιοι θα το πάρουν
Η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα έδωσε τις πρώτες πληροφορίες για το χάπι του κορονοϊού.

Εδώ και λίγες ημέρες έχει αρχίσει η κουβέντα γύρω από το χάπι ενάντια στον κορονοϊό και η Μίνα Γκάγκα δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί στο θέμα αυτό...

Το Σάββατο το πρωί, η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας φιλοξενήθηκε στον ΑΝΤ1, δίνοντας κάποιες πληροφορίες σχετικά...

«Στις 11 Νοεμβρίου αναμένεται η έγκριση από τον EMA για το χάπι κατά του κορονοϊού και πιθανότατα πριν από το τέλος του 2021 θα έχουμε τις πρώτες παρτίδες στην Ελλάδα. Οι παρτίδες όμως θα είναι περιορισμένες», είπε αρχικά.

Μάλιστα, στη συνέχεια ρωτήθηκε για το ποιοι θα μπορέσουν να το πάρουν, λέγοντας: «Με 6.000-7.000 κρούσματα την ημέρα, αν αρχίσουμε να δίνουμε τις παρτίδες που θα πάρουμε, θα έχουν τελειώσει σε 2 ημέρες», ενώ όπως αποκάλυψε η Επιτροπή των ειδικών έχει ορίσει κριτήρια για τους ασθενείς στους οποίους θα χορηγηθούν πρώτα και αυτοί θα είναι οι ανοσοκατεσταλμένοι, οι μεταμοσχευμένοι και οι έγκυες στο γ΄ τρίμηνο της εγκυμοσύνης.

Σχετικά με τα μονοκλωνικά αντισώματα, είπε: «Είναι για ασθενείς που είναι στις πρώτες ημέρες νόσησης και χωρίς βαριά συμπτώματα, αλλά δεν προσφέρουν ούτε αυτά κάλυψη 100%. Το πρώτο ζητούμενο μας πρέπει να είναι η αυξημένη προσοχή και η αποφυγή να νοσήσουμε από κορονοϊό».