Τι συνέβη στον ηθοποιό που πυροβόλησε και σκότωσε κατά λάθος στα γυρίσματα τον Μπράντον Λι

Newsroom
Τι συνέβη στον ηθοποιό που πυροβόλησε και σκότωσε κατά λάθος στα γυρίσματα τον Μπράντον Λι
Η πορεία του ηθοποιού που πυροβόλησε θανάσιμα από λάθος τον Μπράντον Λι μετά το τραγικό αυτό συμβάν.

Στον απόηχο της πρόσφατης τραγωδίας για τα γυρίσματα της ταινίας «Rust», όπου ο Άλεκ Μπάλντγουιν πυροβόλησε με όπλο που είχε κανονικές σφαίρες και σκότωσε την κινηματογραφίστρια Αλίνα Χάτσινς και τραυμάτισε τον σκηνοθέτη Τζόελ Σόουζα, πολλοί θυμήθηκαν ένα αντίστοιχο συμβάν που είχε γίνει πριν από 28 χρόνια.

Τότε ο Μάικλ Μάσι σκότωσε κατά λάθος στα γύρισμα του «The Crow» τον Μπράντον Λι. Ο Μάσι υποδυόταν έναν έμπορο ναρκωτικών και σε ένα από τα όπλα που χρησιμοποιούσε για τις ανάγκες της ταινίες, είχε κολλήσει μια αληθινή σφαίρα, με αποτέλεσμα να συμβεί το μοιραίο με τον θανάσιμο τραυματισμό του Μπράντον Λι.

Ο Μάσι μετά από αυτό το τραγικό συμβάν είχε νιώσει τεράστια ενοχή παρόλο που η ευθύνη θα έπρεπε να βαρύνει τους ανθρώπους της παραγωγής που δεν είχαν τσεκάρει το όπλο πριν το δώσουν για την συγκεκριμένη σκηνή. Η ταινία βγήκε στις αίθουσες τον Μάιο του 1994 κάτι περισσότερο από έναν χρόνο μετά τον θάνατο του Μπράντον Λι και σημείωσε τεράστια επιτυχία.

Ωστόσο, ο Μάσι δεν κατάφερε ποτέ να την δει. Μάλιστα, αμέσως μετά το τραγικό ατύχημα διέκοψε για λίγο την υποκριτική. «Ήταν ένα τραγικό ατύχημα» είχε πει ο ίδιος, ο οποίος έκανε αρκετό καιρό για να συνεχίσει την κανονική του ζωή και να αναφερθεί στο περιστατικό που τον σημάδεψε για πάντα. «Πήρα έναν χρόνο άδεια, επέστρεψα στη Νέα Υόρκη και δεν έκανα τίποτα. Δεν δούλευα. Πέρασα το χρόνο μου με στενούς φίλους και την οικογένειά μου προκειμένου να καταφέρω να το ξεπεράσω. Αν και δε νομίζω ότι κάτι τέτοιο μπορεί να ξεπεραστεί ποτέ», ανέφερε.

Μετά από έναν χρόνο παύσης από την υποκριτική, ο Μάσι επέστρεψε στη μεγάλη οθόνη το 1995 για την ταινία «Seven», στην οποία είχε ένα μικρό ρόλο. Σιγά σιγά άρχισε να παίρνει κάποιους ρόλους σε ταινίες, κυρίως με υπερήρωες. Εμφανίστηκε και στη μικρή οθόνη, την πρώτη σεζόν της σειράς «24». Η ικανότητά του να υποδύεται ρόλους κακών, τον κράτησε απασχολημένο για περισσότερες από δύο δεκαετίες, μετά το τραγικό περιστατικό στο «The Crow».

Δυστυχώς όμως, η μοίρα δεν του επέτρεψε να ζήσει πολλά χρόνια. Πέθανε από καρκίνο στο στομάχι, στις 20 Οκτωβρίου 2016 σε νοσοκομείο του Λος Άντζελες. Ήταν 64 ετών...