Η Φώφη Γεννηματά πάλευε για 2 εβδομάδες στον Ευαγγελισμό με τον καρκίνο

Newsroom
Η Φώφη Γεννηματά πάλευε για 2 εβδομάδες στον Ευαγγελισμό με τον καρκίνο
Η μάχη που έδινε η Φώφη Γεννηματά με τον καρκίνο στον Ευαγγελισμό για δύο ολόκληρες εβδομάδες.

Ήταν 11 Οκτωβρίου όταν γινόταν γνωστή η είδηση σοκ, πως η Φώφη Γεννηματά έμπαινε εσπευσμένα στο νοσοκομείο λόγω του σοβαρού προβλήματος με την υγεία της που την ταλαιπωρούσε.

Δεν ήταν κάτι καινούργιο, ήταν γνωστό πως έγινε μάχη με τον καρκίνο, όμως φαινόταν να έβγαινε νικήτρια, όπως σε τόσες και τόσες άλλες που είχε δώσει στην ζωή και την καριέρα της.

«Η επιδείνωση της κατάστασης της υγείας μου, που απαιτεί νοσηλεία και αντιμετώπιση, με υποχρεώνει να μην συμμετάσχω ως υποψήφια στην εκλογική διαδικασία για την εκλογή Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής. Ως Πρόεδρος μέχρι την ανάδειξη νέας ηγεσίας αλλά και ως βουλευτής μετά, προτεραιότητα μου παραμένει η ενότητα και η προοπτική της παράταξης», είχε γράψει στον προσωπικό της λογαριασμό στo Facebook.

Η εικόνα που είχαν οι περισσότεροι συνεργάτες της, ήταν πως η κατάσταση ήταν διαχειρίσιμη και μέσα στην εβδομάδα που θα ακολουθούσε θα έπαιρνε εξιτήριο. Ωστόσο αυτό δεν συνέβη, καθώς οι γιατροί ήταν εξαιρετικά ανήσυχοι.

Τα επισκεπτήρια που δεχόταν ήταν ελάχιστα (ένα από αυτά ήταν του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη) και οι επαφές της περιορίζονταν στα τηλεφωνήματα.
Από την προηγούμενη Τετάρτη όμως, τα πράγματα άρχισαν να χειροτερεύουν, όμως χθες το βράδυ η κατάσταση άρχισε να γίνεται μη αναστρέψιμη, καθώς έπεσε σε ηπατικό κόμμα, με αποτέλεσμα να κάνουν την εμφάνισή τους οι πρώτες πληροφορίες για σοβαρή επιδείνωση.

Τελικά, λίγο μετά τις 12:00 η Φώφη, όπως όλοι την αποκαλούσαν, άφησε την τελευταία της πνοή, σκορπώντας απέραντη θλίψη στον πολιτικό και όχι μόνο, κόσμο της χώρας.