Έφτιαξε την μπριζόλα των 1.500 λιρών του Salt Bae με μόλις 65 λίρες (vid)

Newsroom
Έφτιαξε την μπριζόλα των 1.500 λιρών του Salt Bae με μόλις 65 λίρες (vid)
Ο σταρ των social media Χάρισον Γουέμπ κατάφερε να φτιάξει την «χρυσή μπριζόλα» του Νουσρέτ με πολύ μικρότερο κόστος.

Ένας Λονδρέζος δοκίμασε τις δυνάμεις του και έφτιαξε στο σπίτι του την χρυσή μπριζόλα Tomahawk του Salt Bae αξίας 1.500 λιρών. Εκείνο πάντως, που προκάλεσε αίσθηση ήταν όταν αποκάλυψε το πραγματικό κόστος για την παρασκευή του φημισμένου πιάτου.

Ο Χάρισον Γουέμπ, διάσημος στο TikTok και το YouTube ανέβασε το βίντεο με την διαδικασία παρασκευής της μπριζόλας Tomahawk και το αποτέλεσμα είναι εκπληκτικά όμοιο με το πιάτο του διάσημου Τούρκου σεφ.

@harrisonwebb97

How much the Salt Bae GOLD steak REALLY costs to make! 😳💰##saltbae ##Nusr_et

♬ Monkeys Spinning Monkeys - Kevin MacLeod

Ο Νουσρέτ έχει ανοίξει το δικό του εστιατόριο στο Λονδίνο και έχει λάβει διάφορες κριτικές. Πολλοί έχουν παραπονεθεί ότι οι μπριζόλες που προσφέρει στο εστιατόριό του δεν αξίζουν την τιμή τους.

Πρόσφατα κάποιος χρήστης του Twitter μοιράστηκε δημοσίως τον λογαριασμό που έκανε στο εστιατόριο του Τούρκου στο Λονδίνο. Το ποσό ήταν 1.812 λίρες συμπεριλαμβανομένων 9 λιρών για μία Coca Cola και 11 λίρες για ένα Redbull.

Σύμφωνα με την απόδειξη μια τεράστια μπριζόλα Tomahawk κοστίζει 630 λίρες, ποσό που προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων. Έτσι αυτό ώθησε τον Χάρισον να δει πόσο θα του κόστιζε αν έφτιαχνε το αντίστοιχο πιάτο στο σπίτι του. Έτσι πήγε για ψώνια και πήρε βούτυρο με 2 λίρες, θυμάρι με 70 πάουντς και σκόρδο με 60 πάουντς. Στη συνέχεια βρέθηκε σε ένα ντόπιο κρεοπώλη από τον οποίο αγόρασε την μπριζόλα Tomahawk βάρους 1,4 κιλών που του κόστισε περίπου 33 λίρες.

Τα πακέτο με φύλλα χρυσού του κόστισαν 28 λίρες. «Αλατίστε το καλά και βάλτε το στον φούρνο. Αφήστε το κρέας να ξεκουραστεί και στη συνέχεια καλύψτε την με τον χρυσό», λέει ο Χάρισον, που είδε την περίφημη μπριζόλα του Νουσρέτ να του κοστίζει μόλις 65 λίρες.

Υπήρχαν βέβαια και αυτοί που μόλις είδαν την ανάρτηση, σχολίασαν ότι η ποιότητα του κρέατος δεν μπορεί να συγκριθεί με αυτή του Νουσρέτ. Πρόκειται για το φρέσκο ​​Wagyu Tomahawk που χρησιμοποιεί ο Τούρκος σεφ. Ωστόσο, μια γρήγορη αναζήτηση δείχνει ότι το συγκεκριμένο κρέας κοστίζει λιγότερο από 150 λίρες.