Επεισόδια στην Θεσσαλονίκη: Τραυματίστηκαν αστυνομικός και 24χρονος, τέσσερις συλλήψεις (vid)

Newsroom
Επεισόδια στην Θεσσαλονίκη: Τραυματίστηκαν αστυνομικός και 24χρονος, τέσσερις συλλήψεις (vid)
Επεισόδια σημειώθηκαν στο κέντρο Θεσσαλονίκης, με αφορμή το γνωστό αιματηρό περιστατικό που έλαβε χώρα το βράδυ της Παρασκευής (22/10) στο Πέραμα Αττικής.

Επεισόδια σημειώθηκαν το βράδυ του Σαββάτου (23/10) στο κέντρο της Θεσσαλονίκης καθώς αντιεξουσιαστές πραγματοποιούσαν πορεία διαμαρτυρίας για τον θάνατο νεαρού από πυρά αστυνομικών στο Πέραμα.

Όταν η πορεία βρισκόταν στην οδό Εγνατία ξέσπασαν επεισόδια. Κάποιοι από τους συμμετέχοντες στην πορεία πέταξαν αντικείμενα προς τους αστυνομικούς, οι οποίοι απάντησαν κάνοντας χρήση δακρυγόνων, σύμφωνα με το thestival.gr.

Οι ταραξίες προκάλεσαν φθορές σε ένα κατάστημα εκκλησιαστικών ειδών, σε ένα σούπερ μάρκετ και στην είσοδο μιας πολυκατοικίας. Αστυνομικοί προχώρησαν σε προσαγωγές υπόπτων για συμμετοχή στα επεισόδια.

Τραυματισμοί και τέσσερις συλλήψεις

Ωστόσο, όπως αναφέρει το thestival, σε συλλήψεις μετατράπηκαν οι τέσσερις προσαγωγές για τα επεισόδια. Πρόκειται για τις τρεις κοπέλες, δύο 20χρονες και μία 24χρονη και ένα αγόρι 24 ετών.

Από τα επεισόδια τραυματίστηκε ένας αστυνομικός, στον οποίο παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, ενώ αργότερα δηλώθηκε τραυματισμός του 24χρονου ο οποίος μεταφέρθηκε με ΕΚΑΒ και με συνοδεία των αρχών, σε εφημερεύον νοσοκομείο όπου του παρασχέθηκε κατάλληλη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Χθες (23-10-2021) και ώρα 23:00, πραγματοποιήθηκε έκτακτη, μη προγραμματισμένη συγκέντρωση ατόμων στο κέντρο της πόλης, με αφορμή το γνωστό αιματηρό περιστατικό που έλαβε χώρα το βράδυ της Παρασκευής στο Πέραμα Αττικής.
Περί ώρα 23:40, οι συγκεντρωθέντες πραγματοποίησαν πορεία μέσω κεντρικών οδών, κατά τη διάρκεια της οποίας προέβησαν, διαδοχικά, σε ρίψη αντικειμένων εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων που βρισκόταν κατάλληλα παρατεταγμένες, οι οποίες τους απώθησαν αποτρέποντας περαιτέρω κλιμάκωση.
Συνελήφθησαν συνολικά τέσσερα (4) άτομα.
Αναφέρθηκε τραυματισμός αστυνομικού στον οποίο παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, ενώ αργότερα δηλώθηκε τραυματισμός από έναν εκ των συλληφθέντων στον οποίο παρασχέθηκε κατάλληλη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
Κατά την κίνηση της πορείας στην οδό Εγνατία, προκλήθηκαν φθορές σε υαλοπίνακες καταστήματος και σε είσοδο οικοδομής.
Σχηματίστηκε σχετική δικογραφία από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης».