Ο Άλεκ Μπάλντουιν δεν ήταν ο πρώτος: Ο θάνατος του Μπράντον Λι στα γυρίσματα του Crow (vid)

Newsroom
Ο Άλεκ Μπάλντουιν δεν ήταν ο πρώτος: Ο θάνατος του Μπράντον Λι στα γυρίσματα του Crow (vid)
Η Χαλίνα Χάτσινς που σκοτώθηκε κατά λάθος σε γύρισμα ταινίας από τον Άλεξ Μπάλντουιν, δεν είναι η μόνη, καθώς ο γιος του Μπρους Λι, Μπράντον είχε σκοτωθεί με τον ίδιο ακριβώς τρόπο σε γύρισμα του «The Clow».

Η τραγωδία που συνέβη στα γυρίσματα της ταινίας «Rust», με τον Άλεκ Μπάλντουιν να πυροβολεί κατά λάθος με το όπλο της σκηνής την 42χρονη διευθύντρια φωτογραφίας Χαλίνα Χάτσινς με αποτέλεσμα τον θάνατό της και να τραυματίζει σοβαρά τον 48χρονο Τζόελ Σόουζα, σκηνοθέτη της ταινίας, έχει συγκλονίσει όλο τον κόσμο.

Η είδηση αυτή έχει επηρεάσει περισσότερο όμως την αδερφή του αδικοχαμένου Μπράντον Λι. Του γιου του διάσημου Μπρους Λι, ο οποίος «χάθηκε» με τον ίδιο τρόπο σε γύρισμα της ταινίας «The Crow».

2

Το μήνυμα της αδερφής του Μπράντον Λι

Η Σάνον Λι, από τον επίσημο λογαριασμό του Μπράντον Λι στο twitter, έγραψε τα συλλυπητήριά της στους οικείους και την οικογένεια της αδικοχαμένης Χαλίνα Χάτσινς: «Η καρδιά μας είναι μαζί με την οικογένεια της Χαλίνα Χάτσινς και του Τζόελ Σόουζα αλλά και σε όλους τους εμπλεκόμενους του δυστυχήματος στο «Rust». Κανείς δεν πρέπει να σκοτώνεται από όπλο σε ένα γύρισμα ταινίας».

Όλοι νόμιζαν πως ο Μπράντον Λι υποκρινόταν

Ο Μπράντον Λι γύριζε μια σκηνή στο «The Crow», στην οποία ο χαρακτήρας που υποδυόταν πυροβολήθηκε στην κοιλιά. Πριν γυριστεί η σκηνή, το όπλο ήταν γεμάτο φυσίγγια, αλλά η πυρίτιδα είχε αφαιρεθεί. Όχι όμως και η γόμωση. Μία σφαίρα είχε κολλήσει στην κάννη του όπλου. Όταν γυρίστηκε η σκηνή, το όπλο ήταν γεμάτο κενά φυσίγγια, ο ηθοποιός Μάικλ Μάσι πυροβόλησε και η σφαίρα κτύπησε τον Λι, που έπεσε πίσω. Όλοι νόμιζαν πως ακόμα υποκρινόταν. Ακόμα έπαιζε τη σκηνή. Κανείς δεν είχε καταλάβει πως είχε κτυπηθεί στην πραγματικότητα.

2

Ο Μάσι δεν είδε ποτέ την ταινία

Ο Μπράντον Λι μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο και υποβλήθηκε σε έξι ώρες επέμβαση, αλλά διαπιστώθηκε ο θάνατός του στις 31 Μαρτίου 1993. Ο θάνατός του χαρακτηρίστηκε «δυστύχημα από αμέλεια».
Ο Μάικλ Μάσι, ο οποίος πέθανε το 2016 σε ηλικία 64 ετών, πήρε ένα χρόνο άδεια από την υποκριτική και δεν είδε ποτέ το «The Crow», έχοντας τραυματιστεί από την τραγωδία. Σε μια συνέντευξη του στο «Extra», 15 χρόνια αργότερα, είχε πει: «Μόλις πήρα ένα χρόνο άδεια και επέστρεψα στη Νέα Υόρκη, δεν έκανα τίποτα, δεν δούλεψα. Αυτό που συνέβη στον Μπράντον ήταν ένα τραγικό ατύχημα... Δεν νομίζω ότι θα ξεπεράσω ποτέ κάτι τέτοιο».

2

Ο αυτοπυροβολισμός του Τζον-Έρικ Χέξουμ

Ο Μπράντον Λι δεν ήταν το πρώτο δυστύχημα με όπλο σε γύρισμα ταινίας, μέχρι να συμβεί αυτό με τον Άλεκ Μπάλντουιν, καθώς το 1984 είχε πεθάνει από πυροβολισμό ο ηθοποιός Τζον-Έρικ Χέξουμ.
Κατά τη διάρκεια ενός διαλείμματος στα γυρίσματα για τη σειρά του CBS, «Cover Up», ο Χέξουμ έπαιζε με ένα πυροβόλο όπλο, χωρίς να συνειδητοποιήσει ότι μια σφαίρα ήταν ακόμα στο όπλο και αυτοπυροβολήθηκε κατά λάθος. Ο 26χρονος πέθανε έξι μέρες αργότερα από τα τραύματά του.

2

Σε κρίσιμη κατάσταση ο Σόουζα

Το αστυνομικό τμήμα της Σάντα Φε ερευνά τον θάνατο της Χάτσινς και επιβεβαίωσε ότι δεν έχουν απαγγελθεί κατηγορίες.
«Σύμφωνα με τους ανακριτές φαίνεται ότι η σκηνή που κινηματογραφήθηκε αφορούσε τη χρήση πυροβόλου όπλου. Οι ντετέκτιβ ερευνούν πώς και τι είδους σφαίρα εκτοξεύτηκε» ανέφεραν σχετικά.

Ο σκηνοθέτης του «Rust», Τζόουελ Σόουζα (48 ετών), ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά, μεταφέρθηκε σε κρίσιμη κατάσταση στο Περιφερειακό Ιατρικό Κέντρο «Christus St Vinent».