Αποστολή στη Βιέννη: Η Huawei παρουσίασε τα Huawei Nova 9, Huawei Watch GT 3 και Huawei Freebuds Lipstick (vids)

Παύλος Παπαπαύλου
Αποστολή στη Βιέννη: Η Huawei παρουσίασε τα Huawei Nova 9, Huawei Watch GT 3 και Huawei Freebuds Lipstick (vids)
Τα νέα προϊόντα της Huawei έρχονται να εντυπωσιάσουν σε όλες τις κατηγορίες.

Έχει περάσει καιρός από τότε που είδαμε παρουσίαση της Huawei για νέα smartphones από κοντά και η κινεζική εταιρεία διοργάνωσε ένα μεγάλο event στη Βιέννη. Το Gazzetta βρίσκεται στην αυστριακή πόλη και είχε τη δυνατότητα να παρακολουθήσει από κοντά όλες τις ανακοινώσεις, αλλά και να πιάσει στα χέρια του το νέο smartphone, το νέο smartwatch και τα νέα ακουστικά. Ας τα πάρουμε με τη σειρά.

Huawei Nova 9
Όπως ήταν λογικό, τα φώτα της παρουσίασης έκλεψε το Huawei Nova 9, το νέο mid-range smartphone της εταιρείας, αλλά με τέτοια χαρακτηριστικά και επιδόσεις που σίγουρα θα ξεχωρίσει και στην υπο-κατηγορία των flagship killers. Η συσκευή ανακοινώθηκε μερικές εβδομάδες μετά την Κίνα και για την Ευρώπη και θα κυκλοφορήσει και στη χώρα μας.

Το smartphone είναι το αποτέλεσμα των προσπαθειών που κάνει η Huawei να ξαναβρεί τα πατήματά της στα smartphones εκτός Κίνας και με τη βοήθεια των Huawei Mobile Services και του HarmonyOS δείχνει να βαδίζει στο σωστό δρόμο. Η συσκευή συνδέεται άνετα με υπολογιστές ή και το tablet της ίδιας της εταιρείας που κυκλοφόρησε πριν από μερικές εβδομάδες και δείχνει πως το οικοσύστημα αρχίζει να μεγαλώνει με τον σωστό τρόπο.

Το τηλέφωνο έχει στο εσωτερικό του έναν Snapdragon 778 4G με 8GB RAM και 128GB/256GB αποθηκευτικό χώρο, ενώ πολύ ιδιαίτερη αίσθηση κάνει η curved OLED οθόνη του (6.57 ιντσών με 120Hz refresh rate) που δεν είναι και το πιο συνηθισμένο χαρακτηριστικό για συσκευές αυτής της κατηγορίας. Το πάχος του φτάνει μόλις τα 7.77 χιλιοστά, ενώ και το βάρος του είναι τέτοιο που κάθεται πολύ άνετα στο χέρι.

Η φόρτισή του ολοκληρώνεται σε μόλις 38 λεπτά με το Huawei SuperCharge και η διάρκειά της είναι μεγαλύτερη από αυτήν ανταγωνιστικών συσκευών, ακόμη και με ελάχιστα μεγαλύτερη χωρητικότητα. Σημαντική δουλειά έχει γίνει και στα των καμερών. Ο βασικός αισθητήρας είναι ένας 50MP RYYB και δίπλα του βρίσκεται ένας 8MP Ultrawide και 2MP modules για το βάθος και το macro. Τις εντυπώσεις έκλεψε και η δυνατότητα που προσφέρει στον χρήστη να ξεκινήσει να γράφει ένα video από την μία κάμερά του και μετά να το συνεχίσει από αυτήν που βρίσκεται στην άλλη πλευρά, απλά με το πάτημα ενός πλήκτρου.

Η συσκευή θα κυκλοφορήσει με EMUI 12 πάνω από Android 11 και θα κυκλοφορήσει σε μαύρο και Starry Blue χρώμα, μαζί με 1 χρόνο δωρεάν αντικατάσταση οθόνης. Είναι διαθέσιμο από τώρα για προ-παραγγελία και όσοι το αποκτήσουν μέχρι και τις 31 Οκτωβρίου θα πάρουν δώρο και τα Huawei Freebuds 4.

Huawei Watch GT 3
Πέραν του τηλεφώνου, είδαμε και το Huawei Watch GT 3, το επόμενο μοντέλο στα premium smartwatches της εταιρείας. Θα κυκλοφορήσει σε δύο διαστάσεις (42mm, 46mm) και η οθόνη του είναι τεχνολογίας AMOLED με ανάλυση που φτάνει στο μεγάλο μοντέλο στα 466x466 pixels. Μέσω μιας περιστρεφόμενης κορώνας, ο χρήστης μπορεί να κάνει όλες τις επιλογές στο HarmonyOS, ενώ προσφέρει και πάνω από 100 διαφορετικά modes άθλησης.



Huawei Freebuds Lipstick
Τέλος, η Huawei αποκάλυψε και τα Huawei Freebuds Lipstick, ένα ειδικό σετ ακουστικών της σε μια θήκη που θυμίζει ένα κλασικό κραγιόν.