«Φρένο» στα σενάρια για μέτρα: Δεν έγινε συζήτηση για επιπλέον μάσκες στα ΜΜΜ, ούτε για αλλαγές στις παρελάσεις (vid)

Newsroom
«Φρένο» στα σενάρια για μέτρα: Δεν έγινε συζήτηση για επιπλέον μάσκες στα ΜΜΜ, ούτε για αλλαγές στις παρελάσεις (vid)
Δεν τέθηκε ζήτημα αλλαγής των χρωμάτων του επιδημιολογικού χάρτη.

Όλες τις προηγούμενες μέρες έχουν ακουστεί πολλά σενάρια για μέτρα και παρεμβάσεις που μελετούν οι λοιμωξιολόγοι. Από διπλές μάσκες στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, μέχρι για παρελάσεις μόνο για εμβολιασμένους. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Star, δεν ισχύουν τα σενάρια για μέτρα.

«Έχουμε ακούσει τόσα πολλά όλες τις προηγούμενες μέρες και μια σεναριολογία για νέα μέτρα, με ενισχυμένες ή διπλές μάσκες στα ΜΜΜ, ακούσαμε το σενάριο οι παρελάσεις να είναι χωρίς κόσμο, ή να είναι μόνο για εμβολιασμένους κάτι που δεν ισχύει ούτε στα θέατρα και στα σινεμά. Ακούστηκαν πάρα πολλά σενάρια, με δεδομένη την εύλογη ανησυχία που έχουν οι λοιμωξιολόγοι, γιατί αυτοί ήταν που εξέφραζαν αυτές τις ανησυχίες για να είμαστε ειλικρινείς. Με δεδομένη την υπερφόρτωση κυρίως της Βόρειας Ελλάδας. Σήμερα συνεδρίασε η επιτροπή των λοιμωξιολόγων. Στην συνεδρίαση δεν ελήφθη καμία απόφαση για μέτρα. Δεν ετέθη ζήτημα να ψηφίσουν οι λοιμωξιολόγοι ή η κυβέρνηση να αποφασίσει για αλλαγή στα χρώματα του χάρτη κι αν κάποια στιγμή γίνει κάτι δεν θα σημαίνει επιπλέον μέτρα. Δεν έγινε συζήτηση για επιπλέον μάσκες στα ΜΜΜ, ούτε να αλλάξει ο τρόπος που θα γίνουν οι παρελάσεις», ανέφερε ο δημοσιογράφος.

«Η αλήθεια είναι ότι η κατάσταση είναι δύσκολη, όμως είναι δεδομένη η πρόθεση της κυβέρνησης να επιμείνει στην οδό που έχει χαράξει. Και θα επιμείνει στην επιχείρηση πειθούς,, κάτι το οποίο προκύπτει και από την επιστράτευση σήμερα του καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα για να εξηγήσει τα οφέλη του εμβολίου. Μέχρι εκεί όμως», κατέληξε.